Βίντεο παρωδία από τον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν, Julia Louis-Dreyfus, Μισέλ Ομπάμα,

Ο επικεφαλής της Γερουσίας, η Πρώτη Κυρία, ο Αντιπρόεδρος, η Νάνσυ Πελόζι και η... φανταστική αντιπρόεδρος Julia Louis-Dreyfus «Σελίνα Μάγιερς» ξεναγούν το κοινό στα άδυτα του Λευκού Οίκου και όλων των κέντρων εξουσίας

Διακωμωδούν τα πάντα και αυτοσαρκάζονται στον υπέρτατο βαθμό: Δεν πρόκειται για παλαίμαχους της πολιτικής, ή για τους υπευθύνους της τελευταίας κωμόπολης, αλλά για τον Πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα και τους βασικότερους από τους πιο στενούς του συνεργάτες!


Όλα αυτά αποτελούν μέρος του πιο απολαυστικού βίντεο που έχει «βγάλει» ποτέ πολιτικό γραφείο. Το έκανε ο ίδιος ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο του ετήσιου δείπνου του προέδρου με τους πολιτικούς ανταποκριτές. Έχει διάρκεια επτά λεπτά ακριβώς και εκτός από απολαυστικό, είναι και τρομερά ενδιαφέρον.


Η «μανία» της Μισέλ Ομπάμα με την υγιεινή διατροφή, το ίδιο το επίσημο δείπνο, το πόσο «άβατο» είναι ο Λευκός Οίκος και το Οβάλ Γραφείο, πόσο «εύκολα» μπορεί κανείς να επηρεάσει τα πρωτοσέλιδα του Τύπου μέσω της νέας τεχνολογίας, ακόμα και τη μεγάλη επιτυχία της σειράς «House of Cads», που πραγματεύεται τα του Λευκού Οίκου μέσα από ίντριγκες και πολιτικές δολοπλοκίες, όλα μα όλα γίνονται αντικείμενο ατελείωτης σάτιρας στο επτάλεπτο αυτό βίντεο, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μεγαλοπαραγωγές του Hollywood.




Ξεκινά με την «Σελίνα Μάγιερς», την υποτιθέμενη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, που μιλά στο τηλέφωνο με τον Τζο Μπάιντεν, τον «αυθεντικό» αντιπρόεδρο - δεν πρόκειται για μοντάζ, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «παίζει» στο βίντεο! 


Αφού συζητούν λοιπόν πολύ βαριεστημένα για την επίσημη εκδήλωση - υποχρέωση, κανονίζουν να πάνε μαζί και ο αντιπρόεδρος περνά να πάρει τη Σελίνα. Φτάνει με μια κατακίτρινη ταχύτατη κορβέτ και πηγαίνει τη συνοδό του, πρώτα πρώτα από το Λευκό Οίκο: Ωχ, είναι κλειδωμένα - μα πού να είναι το κλειδί;;; Ε, πού αλλού, κάτω από το γλαστράκι! 


Και κάπως έτσι, βρίσκονται μέσα στο οβάλ γραφείο, που είναι πράγματι οβάλ, κάθονται στις προεδρικές καρέκλες και μεταφέρουν το κοινό στα άδυτα των αδύτων - περίπου όπως κάνει και ο Φρανκ Άντεργουντ, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Κέβιν Σπέισι στη σειρά House of Cards, που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο επιτυχημένο πολιτικό θρίλερ όλων των εποχών.


Στη συνέχεια, οι πρωταγωνιστές του βίντεο πεινούν και δεν διστάζουν να επισκεφθούν την κουζίνα του Λευκού Οίκου και να ορμήξουν σε δυο τεράστια μπολ παγωτό. Αλίμονο! Η Πρώτη Κυρία, η φανατικότερη των φανατικών της υγιεινής διατροφής Μισέλ Ομπάμα, τους τσακώνει στα πράσα: «Τι τρώτε»; Ρωτά αγριεμένη! 


«Καρότα;;;» απαντά μπουκωμένη η ηθοποιός, ενώ η Μισέλ τους επιπλήττει: «Καλά δεν έχετε μάθει τίποτα από όσα λέω;». Το επίπεδο του αυτοσαρκασμού του βίντεο, κάπου εδώ φτάνει στο απόγειό του: Οι πρωταγωνιστές δεν διστάζουν να αναφέρουν και το περιστατικό κατά το οποίο η Πρώτη Κυρία έδιωξε έναν από τους σεφ του Λευκού Οίκου γιατί αρνήθηκε να υποκαταστήσει την ζάχαρη με κάτι πιο υγιεινό! 


Οι δυο τους φεύγουν με το κεφάλι σκυμμένο, αλλά η Μισέλ μένει και... πιάνει εκείνη το κουτάλι - ούτε εκείνη δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ λαχταριστού παγωτού! Κι όταν είναι η σειρά της να την πιάσουν στα πράσα, αρχίζει τις δικαιολογίες: «Μα γυμνάζομαι κάθε μέρα, θέλεις να βάλουμε χεράκι», προτείνει στην έκπληκτη «αντιπρόεδρο», που πάντως το αρνείται ευγενικά.


Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος και η «αντιπρόεδρος» επισκέπτονται ένα ακόμα «άβατο»: Τα κεντρικά γραφεία, μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως, της Washington Post - Μα πόσο εύκολο είναι να πειράξουμε τα πρωτοσέλιδα, αναρρωτιέται η ηθοποιός και ο αντιπρόεδρος απαντά: Πανεύκολο!


Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αυτοσαρκασμού αλλά και ειρωνείας προς τον Τύπο, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται σε μια σειρά «πρωτοσέλιδα»που εξυμνούν το έργο του: η δημοτικότητά του, φτάνει το 200%!!! 


Εδώ είναι και το σημείο που έρχεται η ευθεία αναφορά στον χαρακτήρα του Κέβιν Σπέισι. Η Σελίνα γυρνά στην κάμερα και μιλά στους τηλεθεατές, όπως κάνει και ο Φρανκ Άντεργουντ στο House of Cards: «Ναι Κέβιν, όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, απλώς υποτίθεται πως δεν πρέπει».


Ακολουθεί μια σκηνή, που πολλοί δεν περιμένουν να δουν σε ένα «προεδρικό» βίντεο. Οι δυο πρωταγωνιστές αποφασίζουν να επισκεπτούν ένα... τατουατζίδικο! Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ με τις δουλειές του καλλιτέχνη, βλέπουμε το τατουάζ που έχει επιλέξει ο... Τζεφ Μπους (τι άλλο από «mother» - ευθεία αναφορά στα κουτσομπολιά πως είναι ο μαμάκιας της οικογένειας) αλλά και στο φύλλο μαριχουάνα που έχει, λέει, ο Πωλ Ρον, φυσικά! 


Η πραγματική έκπληξη, στην καρέκλα βρίσκεται η Νάνσι Πελόζι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάνει το δικό της τατουάζ - και πάλι, δεν πρόκειται για μοντάζ, συμμετέχει και αυτή στο βίντεο.


Σαν να μην έφτανε η αφρόκρεμα των Δημοκρατικών που διακωμωδεί την πολιτική ζωή της Αμερικής, τα κέντρα εξουσίας και φυσικά τα μίντια, στο τέλος του βίντεο βλέπουμε και τον νυν πρόεδρο της Γερουσίας, τον Ρεπουμπλικανό Τζον Μπένετ απαντά στο τηλεφώνημα και λέει πως λυπάται, δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στο δείπνο, έχει πραγματικά πάρα πολύ δουλειά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια