Μπορεί ένα Club Sandwich 24euro; Και όμως μπορεί.

Ο δείκτης Club Sandwich (CSI) υπολογίζεται από τις τιμές που πληρώνει κανείς για ένα κλαμπ σάντουιτς στην πρωτεύουσα ή σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό 28 κρατών.

Mία διαφορετική μονάδα μέτρησης του κόστους ζωής μιας πόλης αποτελεί η τιμή του... να κοστίζει 24 euroκλαμπ σάντουιτς. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, υπάρχει σχετικός δείκτης, “Club Sandwich Index”, σύμφωνα με τον οποίο η Γενεύη βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με το πιο ακριβό σάντουιτς.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Hotels. com χρησιμοποιεί αυτή τη μονάδα μέτρησης για να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ταξιδιώτες αναφορικά με το κόστος ζωής της πόλης που θέλουν να επισκεφθούν. Η εταιρεία θεωρεί ότι η τιμή του κλασικού σάντουιτς (κοτόπουλο, μπέικον, αυγά, μαρούλι, μαγιονέζα) αποτελεί βαρόμετρο του ύψους των τιμών βασικών προϊόντων της εκάστοτε πόλης.

Για τρίτο χρόνο, ο δείκτης Club Sandwich (CSI) υπολογίζεται από τις τιμές που  οι ένοικοι 30 ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων,  πληρώνουν για ένα κλαμπ σάντουιτς στην πρωτεύουσα ή σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό 28 κρατών. Συνολικά, 840 ξενοδοχεία μπήκαν στο μικροσκόπιο της εταιρείας.

Σε ποιες πόλεις... συμφέρει να βγεις ραντεβού και σε ποιες χρειάζεσαι μία περιουσία

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον CSI 2014, η Γενεύη διατηρεί την πρώτη θέση ως η πόλη με το πλέον ακριβό κλαμπ σάντουιτς στον κόσμο, στην απίστευτη τιμή των 32,60 δολαρίων (23,7 ευρώ).

Σε παρόμοια επίπεδα κινούνται και οι τιμές στο Παρίσι, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με το κλαμπ σάντουιτς να στοιχίζει κατά μέσο όρο 29,36 δολάρια (21,4 ευρώ).

Ακολουθεί το Ελσίνκι, όπου η σχετική τιμή αυξήθηκε στα 24,35 δολάρια (17,7 ευρώ) από 19,74 δολάρια το 2013, εκτοπίζοντας το Οσλο από την τρίτη θέση.

Στη Νέα Υόρκη, το ακριβότερο σάντουιτς κοστίζει 17,99 δολάρια (13,11 ευρώ), ενώ η πόλη βρίσκεται στην 13η θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στον αντίποδα, το οικονομικότερο μέρος για να φάει κανείς ένα κλαμπ σάντουιτς στις ΗΠΑ είναι το Ορλάντο, όπου θα πληρώσει κατά μέσορ όρο 10,68 δολάρια, λίγο πάνω από τα 10,37 δολάρια που θα του κοστίσει στο Μπουένος Αϊρες, το οποίο βρίσκεται στην 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η φθηνότερη πόλη για να φάει κανείς κλαμπ σάντουιτς παραμένει το Νέο Δελχί  , όπου η τιμή ανέρχεται στα 8,78 δολάρια (6,4 ευρώ), ενώ οικονομικό θεωρείται και το Μέξικο Σίτι με ανάλογη κόστος τα 9,78 δολάρια.


Πηγή: newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια