Μετά την παρέμβαση Παυλόπουλου ο Αθανασίου ανακοίνωσε: Τέλος οι ποινές φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο....

Σε κατάργηση του νόμου με τον οποίο διώκονται ποινικά οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι οφειλέτες του Δημοσίου, πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου (απαντώντας σε παρέμβαση για το θέμα του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου), έχει ήδη
ετοιμάσει τη σχετική διάταξη, η οποία, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί στη Βουλή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «έχω ετοιμάσει τη διάταξη εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είναι το επισπεύδον σ' αυτήν την περίπτωση. Είμαστε σε επαφή, προκειμένου να φέρουμε μαζί με άλλες διατάξεις κι αυτήν τη διάταξη…».

Το ζήτημα έθεσε στην Ολομέλεια (στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την παιδική πορνογραφία) ο Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας για «παράνομη διάταξη».

Όπως είπε, «στην Ελλάδα του 2014, λόγω κληρονομιάς των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων των Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου, καταλογίζονται εγκλήματα σε ανθρώπους γιατί είναι φτωχοί και αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους… Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, στην οποία να υπάρχει τέτοια διάταξη που να λέει «φτωχός ίσον εγκληματίας». Αυτό είναι εξίσωση πτώχευσης του νομικού μας πολιτισμού».
Ο πρώην υπουργός κάλεσε, επίσης, τον κ. Αθανασίου να επισπεύσει την κατάθεση της ρύθμισης, αφού δεν απαιτείται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τη στιγμή που δεν επιφέρει δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια