Δύτες είδαν εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες στο σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Σάμου....

Για επτά εγκλωβισμένους μετανάστες στο σκάφος κάνουν λόγο οι δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες.
Τους φόβους για εγκλωβισμένους στο αμπάρι τους σκάφους εξέφρασε πρώτος ο δημάρχος Σάμου.
Δύο γυναίκες πνίγηκαν και εντοπίστηκαν νεκρές από κρουαζιερόπλοια και σκάφη του λιμενικού.
Κρίσιμες ώρες για ανήλικο παιδί που αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας με αεροσκάφος.
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση στη θάλασσα του Αιγαίου για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών.

Για επτά εγκλωβισμένους παράτυπους μετανάστες εντός του σκάφους που ανετράπη τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κάνουν λόγο δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες, σύμφωνα με πληροροφίες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ρυμούλκησης του σκάφους στη στεριά.

Φόβους για εγκλωβισμό ανθρώπων στο αμπάρι του γιοτ που αναποδογύρισε διατύπωσε και ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Θάνος. «Εύχομαι να μην έχουμε άσχημο τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Θάνος επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες. 

ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "Αdamora", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέληγαν σώοι. Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές.

ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί που μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια