Τρεις πρώην Πρωθυπουργοί ζεσταίνουν τις μηχανές τους-Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κρίνουν τις κινήσεις τους.

Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου αναμένουν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και κυρίως των ευρωεκλογών, καθώς θα αποτυπώσουν το νέο συσχετισμό δυνάμεων με τη βούλα του Ελληνικού λαού και πιθανότατα να
σηματοδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Τι θα πράξουν; Εξαρτάται. Αν το αποτέλεσμα κινηθεί στα επίπεδα των δημοσκοπήσεων μπορεί και τίποτα.  

Αν όμως καταγράψει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά τότε είναι βέβαιο ότι οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ θα νοιώσουν στο σβέρκο τους την καυτή ανάσα των "πρώην".

Πιο αποφασισμένος ο...“αρχιερέας” της Κεντροαριστεράς, δηλαδή ο Κώστας Σημίτης ο οποίος φέρεται να εργάζεται μεθοδικά και αναμένεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες, έχοντας ως κατεύθυνση το εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την πραγματική ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Πάντως σήμερα στο πανεπιστήμιο του Μάντεστερ ο κ. Σημίτης θα παρουσιάζει το βιβλίο του “Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους” που βασίζεται στο βιβλίο του «Ο εκτροχιασμός», καθώς είναι μια έκδοση εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να τηρεί σιγή ασυρμάτου, αποφεύγοντας σχόλια και δηλώσεις, ωστόσο στο παρασκήνιο οι υποστηρικτές του κάνουν ότι μπορούν να δοθεί ένα μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά και την σπουδή του να εγκαταλείψει την στρατηγική του “μεσαίου χώρου” και να στρίψει το τιμόνι της παράταξης... όλο δεξιά.
Το μόνο που κατάφερε να πετύχει ο Σαμαράς στο μνημόσυνο του ιδρυτού του κόμματος, ήταν μια φωτογραφία μαζί του και τίποτα παραπάνω, αν και θα επιθυμούσε μια δήλωση στήριξης που όμως δεν ήρθε ποτέ.
Στο μνημόσυνο, όπως έλεγαν παριστάμενοι το κλίμα ήταν τυπικό αν όχι ψυχρό.

Πάντως αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη ΝΔ είναι πολύ πιθανό να προβεί σε δηλώσεις, χωρίς αυτές να αμφισβητούν την κυβερνητική σταθερότητα, θέτοντας όμως τους “Kαραμανλικούς” σε κατάσταση ετοιμότητας και με το όπλο παραπόδα.

Άλλωστε ο κόσμος που μαζεύτηκε στο μνημόσυνο του θείου του δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι στην παράταξη.

Αυτό βέβαια ήταν ένα μήνυμα για όσους συζητούν ακόμα τις βλακείες περί αλλαγής ονόματος και ανοίγματος στο μεσαίο χώρο....

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο ήδη ότι το βράδυ των ευρωεκλογών μπορεί να πάει στο Ζάππειο, όπως πήγε το 2007 ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την εκλογκή ήττα από τη ΝΔ, ωστόσο όπως λένε στενοί συνεργάτες του για να διασκεδάσουν και τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, για τον πρώην πρωθυπουργό πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας.

Βέβαια όπως και στην περίπτωση των “καραμανλικών”, οι ”παπανδρεϊκοί,” οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι μέσα στο κόμμα, αναμένουν με αγωνία ένα νεύμα του, αναλόγως και του αποτελέσματος, για να ανακαταλάβουν το “κάστρο”, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια