Είναι κυνικοί και χωρίς ίχνος ντροπής παραδέχονται ότι ξεπουλάνε τις καλύτερες παραλίες!!!

ΤΑΙΠΕΔ: Ναι, πουλάμε τις καλύτερες παραλίες...
... όμως η πρόσβαση των πολιτών σε αυτές θα είναι ελεύθερη.

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση, ΟΧΙ μόνο δεν πιστεύουν πια, ότι ίσως

είμαστε μ@λ@κες, είναι απόλυτα σίγουροι ότι είμαστε τριμ@λ@κες.

Μα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας πατριώτης να τους συλλάβει όλους αυτούς, τους περίεργους τύπους, που ξεπουλάνε την πατρίδα μας χωρίς ουσιαστικά κανένα κέρδος για τη χώρα;


Ξεπούλησαν το Ελληνικό σε αυτούς που βούλιαξαν την EUROBANK και με ένα ξεροκόμματο πήραν το καλύτερο φιλέτο του πλανήτη για μερικά εκατομμύρια.

Έλεος πια, τι άλλο πρέπει να κάνουν για να συλλάβουν όλη αυτή τη παλιοπαρέα που ξεπουλάει τη χώρα;

Μην ξεχνάμε και τον άλλον τον μακαρίτη που ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και την ημέρα που ξεπούλησε τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη πέταξε με το αεροπλάνο του επιχειρηματία για να πάει διακοπές στο Ιόνιο. 

----------------------
Να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την είδηση της πώλησης 13 ελληνικών παραλιών επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ με νέες διευκρινίσεις, παραδεχόμενο ωστόσο, στην ουσία, ότι βγάζει στο σφυρί ορισμένες από τις πιο όμορφες ελληνικές ακρογιαλιές.

Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξεκίνησε από την αποκάλυψη ότι προορίζονται προς πώληση οι παραλίες Σίμος και Σαρακίνικο στην Ελαφόνησο, αλλά και άλλες 11 από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες, το ΤΑΙΠΕΔ υπογραμμίζει ότι λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και για το λόγο βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του, εδώ και δέκα μήνες, ο σχετικός κατάλογος, ώστε να γνωστοποιείται τι ανήκει στο Δημόσιο και πως πρόκειται να αξιοποιηθεί στο μέλλον.


Ακόμη, υπογραμμίζει το ΤΑΙΠΕΔ ότι, ακολουθώντας την πάγια διαδικασία που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος (Ν.3986) για την αξιοποίηση ακινήτων, αναπτύσσει τα ακίνητα που περιέρχονται σε αυτό «με απόλυτα διαφανή και θεσμική διαδικασία, στην οποία καταρτίζεται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης, τα οποία τίθενται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο».


Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση και επικαλούμενο τον ίδιο νόμο, το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι, σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιοποίησης, η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες είναι ελεύθερη και εξασφαλισμένη.


Αναφερόμενο στην πορεία αξιοποίησης των τελευταίων δυο ετών, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι «έχει πετύχει να συμβασιοποιήσει 1,8 δισ. ευρώ από αξιοποιήσεις ακινήτων που παρέμεναν επί δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα και να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια περίπου δέκα δισ. ευρώ για την ανάπτυξή τους».


«Τα ακίνητα αυτά, καθώς και το σύνολο σχεδόν των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, παραμένουν εδώ και δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα, ενώ σε πολλά από αυτά παρατηρούνται φαινόμενα καταπατήσεων και παράνομων μισθώσεων, που τα απαξιώνουν και ζημιώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο» παρατηρεί το ΤΑΙΠΕΔ.


«Η συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα, αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ» καταλήγει η ανακοίνωση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια