Κλειστό το κέντρο από τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Στο Σύνταγμα έχει μεταφερθεί από νωρίς σήμερα το πρωί ο «παλμός» της εργατικής Πρωτομαγιάς, με το ΠΑΜΕ να έχει κατακλύσει το κέντρο. Με κεντρικό σύνθημα «'Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και το συλλαλητήριο των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, δίνοντας δυναμικό παρών στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, 1η Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Κλειστή από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα είναι η Β.Σοφίας, η Αμαλίας, η Όθωνος και η Γεωργίου Α'. 

Μέλη του ΠΑΜΕ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα παραμένουν έξω από τη Βουλή, εκεί όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν ομιλίες. 



Εν τω μεταξύ, μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά.



Συγκεκριμένα, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και για τον λόγο αυτό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία.

Κανονικά θα κυκλοφορούν αντίθετα σήμερα, Πρωτομαγιά, τραμ, ηλεκτρικός και μετρό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Ωστόσο, κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.



Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει «ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις. Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα».



Στο μήνυμά του για την ημέρα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου υποσχέθηκε αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων: «Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει την κοινωνία και τη χώρα σε μια πορεία μετάβασης για την έξοδο από την κρίση.
Η ύφεση και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται, όμως η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Στόχος όλων, η οικονομική ανάκαμψη και η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών να οδηγήσει σε κοινωνική πρόοδο, δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους και ενίσχυση της απασχόλησης. Άμεση προτεραιότητα ο υπεύθυνος κοινωνικός διάλογος για τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια