Το 2009 κέρδισε το πασοκ τις ευρωεκλογές και ο μπένι ζήταγε εκλογές, τώρα κατηγορεί τον Σύριζα.....

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Μπένι λειτουργεί πάντα κατά το δοκούν, ξεχνώντας τι έχει πει άλλες φορές, αναιρώντας έτσι τον εαυτό του.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αδικεί συχνά τον εαυτό του επειδή πέφτει θύμα τού εγώ του. Υπερεκτιμά τον εαυτό του και την υψηλή, ομολογουμένως, ευφυΐα του, πέφτοντας συχνά σε λάθη που δεν θα τα έκαναν ούτε αρχάριοι της πολιτικής. Από την ίδια την υψηλή θεωρητική συγκρότησή του έπρεπε
να γνωρίζει ότι πολλές φορές πολιτικοί με υψηλή ευφυΐα έχουν σύντομα βιογραφικά είτε επειδή πέφτουν θύματα της αλαζονείας τους είτε επειδή ακολούθησαν λάθος δρόμο όταν κλήθηκαν από την Ιστορία. Ο Βενιζέλος νομίζει ότι η Ιστορία τού χρωστά την αναγνώριση που δεν βρίσκει στον λαό.

Ας αφήσουμε τους ιστορικούς να κάνουν τη δουλειά τους, ευχόμενοι να τον αντιμετωπίσουν με επιείκεια, και ας σταθούμε στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα. 

"Δυσαρμονία" στην ερμηνεία του Συντάγματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο διαπιστώνεται από τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του το 2009, από τη θέση της αντιπολίτευσης, και χθες, από τη θέση του κυβερνητικού εταίρου.
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του 2009, ο Ευ. Βενιζέλος πανηγυρίζοντας για τη "μεγάλη και καθαρή νίκη" του ΠΑΣΟΚ έθετε θέμα εκλογών που – όπως έλεγε - "τίθεται εκ των πραγμάτων" λόγω "δυσαρμονίας μεταξύ τυπικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και συσχετισμών δυνάμεων στο εκλογικό σώμα".

Πέντε χρόνια μετά, στις 26 Μαϊου 2014, μία ημέρα μετά την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε την αντίστοιχη τοποθέτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, "θεσμική εκτροπή".



Υπενθυμίζεται ότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε αναδειχθεί πρώτο στις ευρωεκλογές με διαφορά λίγο μεγαλύτερη των 4 μονάδων από τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή με κοινοβουλευτική δύναμη 151ός βουλευτών. Μετά τις τότε ευρωεκλογές, ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών, μιλώντας για δυσαρμονία της βούλησης του εκλογικού σώματος με το συσχετισμό δυνάμεων στο Κοινοβούλιο και την τυπική πλειοψηφία της ΝΔ.
Μόλις, χθες, μετά την ιστορική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι το αποτέλεσμα καταδεικνύει «μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη σημερινή Βουλή».

Ξεχνώντας τη ρητορική του 2009, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε, χθες, να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για "θεσμική εκτροπή"
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα φερέφωνα της συγκυβέρνησης στα ΜΜΕ, εκτός από το σχετικό βίντεο παραθέτουμε και πρωτοσέλιδα της εποχής ("Τα Νέα", "Έθνος") που, επίσης, έθεταν θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ τώρα επιμένουν ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δε συνιστά ούτε ανατροπή, ούτε δημιουργεί θέμα πρόωρων εκλογών.
avgi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια