Επιστροφή στο θρόνο για την Βασίλισσα. 10ος τίτλος....

Εκπληκτικός ήταν ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρώτος μεταξύ ομάδων της ίδιας πόλης. Η Ατλέτικο βρέθηκε μία ανάσα από το θαύμα αλλά ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για την Ρεάλ, ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε στο 93' και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι παίκτες
του Σιμεόνε κατέρρευσαν και έτσι η ομάδα του Αντσελότι έφτασε στο θρίαμβο με 4-1.

Ο τελικός ξεκίνησε όπως τον περίμεναν οι περισσότεροι με την Ρεάλ να έχει την κατοχή της μπάλας και την Ατλέτικο να αμύνεται εξαιρετικά. Μόλις στο 9' ο Σιμεόνε υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή αφού ο Ντιέγκο Κόστα ήταν εμφανώς ανέτοιμος και έδωσε τη θέση του στον Αντριάν. Η αλλαγή δεν επηρέασε τους ροχιμπλάνκος οι οποίοι δεν ένιωθαν πίεση από τους αντιπάλους τους.

Οι οπαδοί της Ατλέτικο, ΦΩΤΟ NEWSIT
Στο 32' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπέιλ βρήκε χώρο, ο Ρονάλντο έκανε σωστή κίνηση αλλά το πλασέ του Ουαλού άσου έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά. Η Ρεάλ σπατάλησε την ευκαιρία της, όχι όμως και η Ατλέτικο. Στο 36' ο Γκοντίν πήρε την κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του Κασίγιας και άνοιξε το σκορ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες ευκαιρίες και η Ρεάλ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ψάχνοντας την ισοφάριση. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουρτουά. 


Στο 62' η “βασίλισσα” άγγιξε το 1-1 αλλά η προβολή του Μπενζεμά μετά την κεφαλιά του Ρονάλντο δεν ήταν επιτυχημένη. Οι αλλαγές Ίσκο και Μαρτσέλο δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Η Ρεάλ πίεζε αλλά η ομάδα του Σιμεόνε έπαιξε εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.


Ο Μπέιλ είχε την ευκαιρία στο 77' όταν ξεπέρασε στην ταχύτητα τον Γκοντίν όμως το πλασέ του ήταν πολύ κακό. Ο σκόρερ της Ατλέτικο αντέδρασε εξαιρετικά 2 λεπτά αργότερα όταν πρόλαβε τον Ίσκο λίγο πριν ο Ισπανός στείλει τη μπάλα προς την εστία.

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η πίεση ολοένα και μεγάλωνε όμως η άμυνα της Ατλέτικο είχε απαντήσεις σε όλα και έτσι το ματς έφτασε στις καθυστερήσεις. Εκεί μίλησε ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για την Ρεάλ. Ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά στο 93' έστειλε το ματς στην παράταση.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος της “βασίλισσας” και στο 110' ο Ντι Μαρία έκανε απίστευτη ενέργεια, ο Κουρτουά απέκρουσε το πλασέ του Αργεντινού και ο Γκάρεθ Μπέιλ έβγαλε τα περισσότερα από τα 100 εκ. Ευρώ που ξόδεψε η Ρεάλ το καλοκαίρι.

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η Ατλέτικο κατέρρευσε και η Ρεάλ δεν της χαρίστηκε. Ο Μαρτσέλο στο 118' έκανε το 3-1 και ο Ρονάλντο στο 120' με πέναλτι σημείωσε το 17ο φετινό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Κοεντράο (59' Μαρτσέλο), Ράμος, Βαράν, Κεντίρα (59' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Μοράτα).


Ατλέτικο (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς (83'  Αλντεφέιρελντ), Γκοντίν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία (66' Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9' Αντριάν)



newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια