Παυλόπουλος: Να αναλάβουν οι εταίροι τις ευθύνες τους....

Για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, την έξοδο στις αγορές αλλά και την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον Real Fm, 97.8 στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου.

«Το γεγονός της αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των αποτελεσμάτων που έπρεπε να πετύχει η κυβέρνηση είναι θετικό. Η έλευση της κυρίας Μέρκελ συμπίπτει με μία διπλή συγκυρία, με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και την έξοδο της χώρας στις αγορές», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Ακούω την αξιωματική αντιπολίτευση και γενικότερα την αντιπολίτευση να βγάζει αυτή τη μιζέρια και θέλω να τονίζω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε υπό ποιες συνθήκες έλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου αυτή η κυβέρνηση».

«Είχαμε ένα μνημόνιο που δεν διαπραγματευτήκαμε και στο οποίο θα μπορούσαμε να μην είχαμε μπει. Έχει λάθος στόχους και αυτό το ξέρουμε όλοι. Αλλά αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση να μας βγάλει από αυτόν τον εφιάλτη», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα των εταίρων να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» ενώ για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές επεσήμανε:

«Το ορατό αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Ουδείς είπε ότι έληξε αυτός ο εφιάλτης. Ίσα ίσα, εκείνο που βλέπουμε είναι ότι γίνονται τα πρώτα βήματα και έχουμε τα πρώτα επιχειρήματα να ζητήσουμε το μέγιστο, δηλαδή την πραγματική έξοδο από τον εφιάλτη».

«Φοβάμαι ότι κάποιοι θεωρούν ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση, είναι δική τους επιτυχία. Η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης δεν θα κληρονομήσει θετικό στην επόμενη», πρόσθεσε.

Αναφορικά  με το θέμα του Τάκη Μπαλτάκου, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε : «Αποδείχθηκε ότι ο Πρωθυπουργός είχε έναν συνεργάτη ο οποίος του εισηγείτο πράγματα τα οποία ήταν αδιανόητο να γίνουν και ο Πρωθυπουργός φυσικά δεν τα έκανε. Αποδείχθηκε από τη συνομιλία ότι ευτυχώς ο κ. Σαμαράς είχε διαφορετική ρότα από τον κ. Μπαλτάκο . Ο κ. Μπαλτάκος έκανε περισσότερα από εκείνα που ο ρόλος του επέβαλε».


enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια