Ομολογία Μπαλτάκου: Έχω συναντηθεί πολές φορές με τους χρυσαυγίτες αλλά δεν "θυμάμαι" τι συζητάγαμε.

Στην ομολογία ότι είχε πολλές συναντήσεις με όλη την Χρυσή Αυγή και άρα ενδεχομένως να προκύψουν και νέες μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες του ίδίου με στελέχη της προέβη σήμερα ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τακης Μπαλτάκος. “Για το καλό της παράταξης και της χώρας συνομιλούσα μαζί τους”, είπε χαρακτηριστικά. “Τα γραφεία μας είναι απέναντι έχω συναντηθεί και πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς”, πρόσθεσε.Διαβάστε όλη τη συνέντευξη
«Αυτές οι συναντήσεις δεν γίνονταν πλέον μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτή έγινε τον Οκτώβριο, μετά την δολοφονία Φύσσα, αλλά πριν τα Χριστούγεννα», σχολίασε αρχικά ο κ. Μπαλτάκος και συνέχισε:

«Σε σχέση με το θέμα αυτό, αποφάσισα να διαδραματίσω έναν συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφές με τον συγκεκριμένο χώρο. Τους έλεγα αυτά που θέλουν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή».

«Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις και κινήσεις. Έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος να τους λέει όλα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός, για μένα εδώ και 35 χρόνια, είναι Αντώνης. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα. Είμαστε και οι δύο δαυλοί αναμμένοι στον βωμό της πατρίδας μας», σχολίασε και συνέχισε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τη χώρα ζωντανή. Αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά παράταξη η οποία κινδυνεύει εδώ και χρόνια να χάσει την δεξιά της θέση».

«Τον πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας. Δεν σχολιάζουμε τον πρωθυπουργό. Δεν μίλαγα με ακαδημαϊκό. Μίλαγα με έναν άνθρωπο που έχει ένα συγκεκριμένο ποιόν», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ είχα ζωή και ήμουν γνωστός πριν τη θέση του γενικού γραμματέα και θα συνεχίσω να έχω ζωή και μετά. Δεν περίμενα να έχω αυτή τη θέση για να έχω λόγο».

«Δεν του έλεγα τι έκανα. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεις τον πρωθυπουργό με καθημερινότητα. Άποψη μου ήταν ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε όλους αυτούς τους χιλιάδες που έχουν μεταφερθεί εκεί. Δεν γνώριζε ο κ. Σαμαράς τι έκανα. Δεν υπήρχε λόγος να το ξέρει», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαλτάκος.

«Η πλειάδα των συναντήσεων έγινε πριν τη δολοφονία Φύσσα. Εγώ δεχόμουν και τη ΔΗΜΑΡ και εκπροσώπους από όλα τα κόμματα. Και η Κανέλλη έχει έρθει στο γραφείο μου, τι πάει να πει ότι έγινα κομουνιστής; Αυτό έκανα. Με πλειάδα ενεργειών. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ήταν από μένα. Με είδε στον διάδρομο και μου είπε ότι θέλει να μου εκφράσει ένα παράπονο. Δεν ήξερα τι ήθελε να μου πει. Το ότι είναι κατηγορούμενος κάποιος, δεν μπορείς να του πεις, δεν σου μιλάω. Όταν καταλάβαμε όλοι τι συνέβαινε, οι συναντήσεις σταμάτησαν», πρόσθεσε.

«Είπα κι εχθές ότι δεν ισχύουν αυτά που λέτε δεν υπάρχει καμία συνομωσία. Αυτά που τους είπα αν προσέξετε, είναι όλα γραμμένα. Κι εσείς τότε είχατε πει ότι πιθανόν να μην υπάρχουν στοιχεία. Τι να φοβηθώ. Αυτά που έχουν γραφτεί; Είχε μόνο σκοπιμότητα και τίποτε άλλο. Έπρεπε να ξέρω, έπρεπε να γνωρίζω και τίποτε άλλο», τόνισε και είπε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες συνομιλίες:

«Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί και πιθανός μία, δύο να υπάρχουν και μετά. Που να θυμάμαι μετά από έξι μήνες τι έχω πει. Δεν μιλούσα με ακαδημαϊκούς . Το ίδιο θα μιλήσω στον καθηγητή Πανεπιστημίου το ίδιο θα μιλήσω σε αυτούς; Πως θα τον πλησιάσω; Πως θα μάθω;» αναρωτήθηκε.

«Για την δολοφονία Φύσσα δεν έμαθα τίποτα γιατί δεν ρώτησα. Πολιτικά έμαθα πράγματα. Πολιτικές πρακτικές και πολιτικές στοχεύσεις έμαθα», σχολίασε και όπως υποστήριξε, «τα τηλεφωνήματα είναι γραμμένα στον τύπο. Δεν τους είπα τίποτα το οποίο δεν είχε γραφτεί στις εφημερίδες. Δεν είπα ‘τι είναι αυτά που κάνεις’. Εγώ είπα για την πολιτική. Ότι οι διώξεις εναντίων ενός πολιτικού κόμματος, σε μια χώρα η οποία ελευθερώθηκε από τους κλέφτες και τους αρματολούς και έχει μάθει να λατρεύει αυτούς τους ανθρώπους, δεν πρέπει να μετατρέψεις αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς σε διωκόμενους. Πρέπει να τους έχεις στην αφάνεια.

«Όταν πάνε να κάνουν συσσίτια στο σύνταγμα το μαθαίνουν χίλια άτομα. Αν το απαγορεύσεις το μαθαίνουν 10.000.000 κόσμος. Εδώ δεν είναι Δανία τους είχα πει. Δεν πιάνουν αυτά», είπε.

«Αυτός ήθελε συγκεκριμένα να μου πει, να παρέμβω εγώ στην εισαγγελία. Αυτά όλα μπαίνουν στη διαδικασία που περιέγραψα πριν. Δεν ξέρω τι άλλα έχω πει. Δεν θυμάμαι. Ότι και να έχω πει, είναι στον ίδιο καμβά. Εξυπηρετούσε έναν σκοπό», τόνισε σχετικά με την επίσκεψη Κασιδιάρη στο γραφείο του.

«Το σκέφτηκα ότι μπορεί να με γράφουν γιατί αυτό είναι το ποιόν των ανθρώπων. Δεν θυμάμαι αν έχω συναντηθεί με άλλους. Έχω συναντηθεί με δεκάδες από αυτούς στον διάδρομο όρθιος. Τα γραφεία μας είναι απέναντι. Έχω συναντηθεί πολλές φορές με πολλούς από αυτούς στα γραφεία μου. Και για να μου πουν ότι αυτή η τροπολογία δεν περνάει, η άλλη τροπολογία δεν είναι σωστή», τόνισε.

«Τότε που υπήρχε αυτή η ιστορία της ΕΡΤ ήρθε στο γραφείο μου ο κ. Τσούκαλης για να συζητήσουμε για την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, που έγινε. Θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές για να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τις έδρες της; Το έλεγα στον Τσούκαλη σαν απευκταία εκδοχή. Αυτή η κουβέντα, έγινε εκείνη την ημέρα και ήταν επιθετική προς τον Τσούκαλη. Η αριστερά θέλει να ευνοήσει εμμέσως πλην σαφώς τη Χρυσή Αυγή;», τόνισε σχετικά με τα όσα υποστήριξε χθες ο Φώτης Κουβέλης.

«Εγώ παραιτήθηκα αμέσως. Δεν έχω διαβάσει εφημερίδες. Δεν έχω μιλήσει καθόλου με τον πρωθυπουργό. Όταν τελείωσε το περιστατικό, πήρα στο Μαξίμου τον Σταμάτη και τον Μπούρα και τους είπα, έρχομαι εκεί για παραίτηση», απάντησε σχετικά με το αν παραιτήθηκε η αποπέμφθηκε.

«Υπήρχαν συγκεκριμένες τροπολογίες τις οποίες και εκείνοι θα ψήφιζαν. Εμένα δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα. Τις πιο πολλές φορές αυτοβούλως έρχονταν. Μιλάμε για έναν χρόνο πίσω. Θυμάμαι αυτά που πρέπει να θυμάμαι. Αυτά που δεν πρέπει δεν τα θυμάμαι», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι έχει συναντήσει και τον Νίκο Μιχαλολιάκο:

«Με τον Μιχαλολιάκο έχω συναντηθεί και στον διάδρομο και στο γραφείο είχε έρθει γιατί του είχαν αφαιρέσει τους αστυνομικούς».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να δει το φως της δημοσιότητας και συνομιλία του με τους υπουργούς, Δένδια και Αθανασίου, είπε:

«Αυτές οι συνομιλίες με τους υπουργούς γίνονται μέσω τριψηφίων τηλεφώνων. Συνομιλίες μέσω τριψηφίων τηλεφώνων που να λέω εγώ στον Αθανασίου για την δικαιοσύνη; Ο Αθανασίου τα ξέρει χίλιες φορές καλύτερα από μένα».

«Δεν υπάρχει κανένας καφές με τον κ. Παππά. Είχε έρθει και αυτός στο γραφείο διαμαρτυρόμενος για το θέμα των αστυνομικών», τόνισε.

«Υπάρχει μια πολιτικής φύσεως διείσδυση του κόμματος αυτού σε χώρους οι οποίοι υπήρχαν παραδοσιακά στη συντηρητική παράταξη. Εγώ διείσδυσα και προσπάθησα να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους που είχαν βρεθεί εκεί Η προ 15 ημερών δήλωσή μου για τον αντικομουνισμό είναι μια δήλωση που για τη Χρυσή Αυγή ήταν καταστροφική. Αυτό σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής γιατί εκεί ακριβώς στοχεύουν. Αυτό έκανα», σημείωσε χαρακτηριστικά για τις πρακτικές του.

«Εννοούσα ότι έχοντας αυτή την επαφή και καταλαβαίνοντας κινήσεις, μπορούσα να προγραμματίσω κινήσεις δικές μου προσωπικές. Έχοντας την πληροφόρηση αυτή μπορούσα να κάνω δικές μου κινήσεις όπως η δήλωση περί αντικομουνισμού που σας είπα», σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μια πολιτική γραμμή. Δεν κάθεται μετά να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Δεν έχω λόγω να ενημερώνω των πρωθυπουργό για κάθε λεπτομέρεια» και έφερε το παράδειγμα του κ. Κοσμίδη που χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν:

«Ο Κοσμίδης δεν χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν γιατί ο Σημίτης έλειπε; Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, είναι ο άνθρωπος που κάνει τη θέση. Δεν θα βλέπω μόνο δοκίμια και ΦΕΚ να περνούν από μπροστά μου. Η διάθεσή μου ήταν καθαρή».

«Το υλικό αυτό επειδή είναι προϊόν υποκλοπής δεν χρησιμοποιείται. Το προϊόν αυτό, δικαστικά είναι μηδέν. Μισή ώρα μετά, εξήγησα τους λόγους για αυτά τα οποία έλεγα στον Κασιδιάρη και απεδείχθη. Τους είδα μετά στον διάδρομο και τους είπα ότι όλα αυτά που λέτε για συνομωσία δεν ισχύουν. Δεν ασχολήθηκαν ο Αθανασίου με τον Δένδια ούτε μπορούσαν να ασχοληθούν», είπε ακόμα ο κ. Μπαλτάκος, ενώ για τον γιό του ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία, είπε:

«Δεν μπήκε στο γραφείο ο γιός μου. Στο διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τα γραφεία είναι ακριβώς απέναντι, μας χωρίζει ένας διάδρομος. Είδε τους βουλευτές της ΧΑ να ανεβαίνουν από την ολομέλεια και τους είπε, που είναι ο Κασιδιάρης. Στη συνέχεια άρχισαν τα σπρωξίματα οι φωνές και τα λοιπά. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όργια, Ο γιός μου είναι αξιωματικός ΟΥΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι καθημερινοί. Έχουν κάποιο κώδικα τιμής».

«Γιατί αναζητείται ο γιός μου. Είναι στη διαδικασία του αυτοφώρου μου λέτε. Ο οιοσδήποτε είναι στη διαδικασία του αυτοφώρου επιλέγει αν θα παρουσιαστεί ή αν θα παρουσιαστεί μετά όταν τελειώσει το αυτόφωρο. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω που είναι. Είναι αυτεξούσιος είναι αξιωματικός δεν μπορώ να τον βρω καν», σημείωσε.
enikos.gr/
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...