''Ξύπνησε'' και μίλησε η Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε στην Σαντορίνη από αυτοσχέδιο βαρελότο

Ευχάριστα νέα από το Βενιζέλειο νοσοκομείο - Η άτυχη γυναίκα αποσωληνώθηκε και είπε τις πρώτες κουβέντες μετά την απίστευτη περιπέτεια που έζησε στην Οία...
Καλά είναι τα νέα για την 51χρονη Αμερικανίδα που τραυματίστηκε σοβαρά στη Σαντορίνη, τη βραδιά της Ανάστασης, όταν πάνω της έπεσαν βεγγαλικά. Η γυναίκα που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Βενιζελείου, αποσωληνώθηκε και σύμφωνα με το cretalive.gr, διαπιστώθηκε πως έχει επαφή με το περιβάλλον και μιλάει.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ως θετική, ωστόσο οι γιατροί τηρούν στάση αναμονής καθώς η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη.

Η 50χρονη γυναίκα έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, με διάτρηση και περιτονίτιδα και για το λόγο αυτό έχει υποβληθεί σε επέμβαση, που κρίθηκε επιτυχής. 

Χαρακτηριστικό είναι πως τα τραύματά της δεν προήλθαν από το ωστικό κύμα, αλλά από θραύσματα, καθώς βρέθηκαν μέσα της κομμάτια αλουμινίου, που περιείχε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που εξερράγη.

Ο χειρουργός που την επιβλέπει, κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα τραύματα της γυναίκας: «Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς». 

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια