Σιγά - σιγά και κομμάτι - κομμάτι φτάνουμε στο τέλος για την εξαφάνιση του Boeing777.

Νέα αντικείμενα για το άφαντο Boeing.
Κάποια αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing της Malaysia Airlines έχουν μήκος 1 μέτρο κι ένα 23 μέτρα 

- 12 αεροπλάνα μετέχουν στις έρευνες, τα επτά είναι στρατιωτικά 
Την ίδια ώρα, η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες που δείχνουν 122 αντικείμενα σε κάποιο σημείο του Ινδικού ωκεανού και τα οποία μπορεί να σχετίζονται με το άφαντο Boeing. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας «αυτό θα μας βοηθήσει στη συνέχεια των ερευνών μας».

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για την ανεύρεση των συντριμμιών και των μαύρων κουτιών του Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας, επανελήφθησαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό όπου φαίνεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι σφοδροί άνεμοι που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν οδηγήσει χθες, Τρίτη, σε διακοπή των ερευνών που οργανώνονται από το Περθ, τη μεγάλη πόλη της δυτικής Αυστραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 2.500 χλμ. από την εκτεταμένη ζώνη των ερευνών.

Δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, πρόκειται να επωφεληθούν σήμερα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να επιστρέψουν στη ζώνη και να επιχειρήσουν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο και μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων δεν αφήνουν να γραφτεί ο επίλογος
Ανακήρυξαν νεκρούς τους 239 επιβαίνοντες του μοιραίου Boeing πριν βρουν τα συντρίμμια και τώρα ομάδα από τη Μαλαισία ανακοινώνει πως «έχουμε στοιχεία για το αεροσκάφος, τα οποία όμως δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε». 

Και ενώ η θλίψη και ο πόνος των συγγενών των αγνοουμένων έχει πλέον μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση για τα αναπάντητα «γιατί», σε σημερινή της ενημέρωση η Μαλαισία έκανε γνωστό πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία περιλαμβάνουν δεδομένα από ραντάρ αλλά και ηχογραφήσεις από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Η ενημέρωση, η οποία έγινε στο Metropark Lido Hotel στο Πεκίνο, επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα των αναλύσεων των δορυφόρων που οδήγησαν τη Μαλαισία στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 χάθηκε μια για πάντα κάπου το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Μάλιστα ένας από τους συγγενείς των επιβαινόντων είπε πως «ζητούμε να αποσυρθεί η ανακοίνωση ότι το MH370 συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και πως θα συνεχιστούν κανονικά οι έρευνες».
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια