Ξεκίνησε η διαδικασία προσάρτησης της Κριμαίας με τη Ρωσία....

Με διάταγμα, που υπέγραψε απόψε ο πρόεδρος της Ρωσίας αναγνωρίζει τη χερσόνησο της Κριμαίας ως "κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου.

"Λαμβάνοντας υπ' όψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας κατά το πανκριμαϊκό Δημοψήφισμα, που έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου 2014, αναγνωρίζεται η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ειδικό καθεστώς, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του", αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η αναγνώριση της ανεξαρητσίας της Κριμαίας αποτελεί προϋπόθεση της διαδικασίας αποδοχής του αιτήματός της για προσχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς τη σχετική αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μόνο κυρίαρχα κράτη, ενώ η ένταξη στη Ρωσία κατοχυρώνεται με διακρατική συμφωνία μεταξύ των μερών.
Ο Πούτιν αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα αύριο, κατά τη διάρκεια ειδικής κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια