Φρίκη στη Φιλοθέη....

Στιγμές φρίκης και αγωνίας στα χέρια αδίστακτων διαρρηκτών πέρασε η οικογένεια του γνωστού δερματολόγου Α. Κ. στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4.00 το απόγευμα, όταν δύο άγνωστοι μέσω ενός ανασφάλιστου παραθύρου της κουζίνας εισέβαλαν στο σπίτι του καθηγητή πανεπιστημίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Φιλοθέης, απαιτώντας χρήματα και κοσμήματα.

Μέχρι εκείνο το σημείο όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη ληστεία. 

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν οι δύο δράστες άρχισαν να εκδηλώνουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να αναγκάζουν τα θύματά τους να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους.

Τη σιδέρωσαν

Όταν οι άγνωστοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το ζευγάρι και την οικιακή βοηθό της οικογένειας, μετέφεραν τον γιατρό σε ένα δωμάτιο και την 55χρονη σύζυγό του μαζί με την οικιακή βοηθό σε ένα άλλο.

Στη συνέχεια έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της οικοδέσποινας και άρπαξαν το καυτό σίδερο που χρησιμοποιούσε η οικιακή βοηθός. 

Αμέσως άρχισαν να… σιδερώνουν την άτυχη σύζυγο του επιφανούς γιατρού, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα τόσο στα χέρια όσο και στην κοιλιά. 

Το διάστημα που πέρασε όσο κράτησαν τα βασανιστήρια ήταν εφιαλτικό. Η γυναίκα ούρλιαζε από τον πόνο και ζητούσε βοήθεια, μην μπορώντας να πιστέψει όσα συμβαίνουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι. 

Οι βασανιστές της σταμάτησαν μόνο όταν τους υπέδειξε ένα σημείο του σπιτιού όπου υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα (συναισθηματικής αξίας). Οι δύο άντρες απέσπασαν ό,τι βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή.

«Πρόκειται για σπείρα αδίστακτων διαρρηκτών»

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησαν ότι πρόκειται για σπείρα η οποία είναι γνωστή για τις σκληρές μεθόδους που χρησιμοποιεί.

«Έχουν πραγματοποιήσει και άλλα χτυπήματα στα βόρεια προάστια, μεταξύ αυτών στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. Συνήθως ληστεύουν εύπορες οικογένειες που διαμένουν σε μεζονέτες και πολυκατοικίες. Βασανίζουν τα θύματά τους, αδειάζουν τα σπίτια και φεύγουν. Αργά ή γρήγορα, πάντως, θα συλληφθούν» σημείωσαν οι αστυνομικοί.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι, αν και η δράση των δύο αγνώστων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, η υπόθεση παρέμεινε στα συρτάρια και ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε. 

Το zougla.gr επιβεβαίωσε την είδηση για το απάνθρωπο και στυγνό χτύπημα των ληστών και προέβη σε εκτενές ρεπορτάζ, καθότι πρόκειται για περιστατικά τα οποία θα πρέπει να γίνονται γνωστά στους πολίτες, ώστε να είναι πάντα προσεκτικοί και να μην έχουν άγνοια του κινδύνου.  

Και η αστυνομία όμως θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς τα τελευταία κρούσματα ληστειών υπερβαίνουν τα συνηθισμένα, με τους δράστες να αποδεικνύονται αδίστακτοι και να βασανίζουν τα θύματά τους.
zougla.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια