Και νέα ευρήματα στο νότιο Ινδικό εξετάζουν οι Κινέζοι....

Το αντικείμενο, που καταγράφηκε από δορυφόρο, έχει μήκος 22 και πλάτος 30 μέτρων

Τη στιγμή που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την αναζήτηση του μοιραίου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, οι κινεζικές αρχές κάνουν λόγο για εντοπισμό νέου αντικειμένου στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.



Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το αντικείμενο που καταγράφηκε από δορυφόρο έχει μήκος 22 μέτρων και πλάτος 30 μέτρων.





Η κινεζική κυβέρνηση τόνισε πως θα προβεί σε νεότερη ενημέρωση τις προσεχείς ώρες.


Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, διέκοψε την ομιλία του για να διαβάσει έγγραφο από την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντικείμενο εντοπίστηκε σε κάποιο σημείο του νότιου διαδρόμου στον Ινδικό Ωκεανό.

Στο μεταξύ, η αναζήτηση νοτιοδυτικά του Περθ στη δυτική Αυστραλία από έξι αεροσκάφη δεν απέδωσε καρπούς, καθώς δεν εντοπίστηκαν συντρίμμια του Boeing 777.





Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο Χισαμουντίν Χουσείν, οι τοπικές αρχές θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πλησιάζει τροπικός κυκλώνας, με αποτέλεσμα να υπάρχει θαλασσοταραχή τις επόμενες ημέρες. 

«Στην περιοχή όπου πιθανώς βρίσκονται αντικείμενα, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, κυριαρχούν ισχυρά ρεύματα και θαλασσοταραχή. Οι καιρικές συνθήκες στο νότιο διάδρομο είναι δύσκολες», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών. 





Στο μεταξύ, κανένα επιπλέον στοιχείο δεν προέκυψε από την έρευνα στον αυτοσχέδιο προσομοιωτή πτήσης που είχε στην κατοικία του ο 53χρονος κυβερνήτης της πτήσης  MH370, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ.

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald οι ειδικοί δεν εντόπισαν τίποτα «ύποπτο», την ώρα που οι ελπίδες για την επίλυση του μυστηρίου είχαν στραφεί στα δεδομένα που είχαν καταγραφεί στον προσομοιωτή. 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια