Εκλογές Δ.Σ.Α.: Σε κάλεσμα του Γ. Αδαμόπουλου προς τον κ. Αλεξανδρή για διάλογο αυτός τον απέφυγε και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση....

Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του ΔΣΑ ανέδειξε ως συμμετέχοντες στην επαναληπτική εκλογή της Κυριακής και της Τρίτης (2/3 και 4/3) τον κ. Αλεξανδρή και εμένα. 

Με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, κάλεσα δημοσίως τον κ. Αλεξανδρή σε ανοικτό διάλογο, αντί των παράλληλων μονολόγων, προκειμένου η δικηγορική κοινότητα να συγκρίνει ευθέως και να σχηματίσει με τρόπο νηφάλιο και τεκμηριωμένο  πεποίθηση για την προγραμματική ετοιμότητα του καθενός, την ταυτότητά μας και την ακριβή θέση μας αναφορικά με τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου. 


Ο κ. Αλεξανδρής δεν ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόσκλησή μου.


Αυτό δεν με απέτρεψε ασφαλώς από το να αντιμετωπίσω και το δεύτερο γύρο των εκλογών προγραμματικά, με όρους μέλλοντος και όχι στείρας παρελθοντολογίας.


Στην τριετή θητεία μας, παρά τη δυσμενέστατη κοινωνική συγκυρία, επιτύχαμε την υιοθέτηση από την ελληνική Πολιτεία ενός νέου Κώδικα Δικηγόρων, με τον οποίον διασφαλίστηκε το σύνολο σχεδόν της δικηγορικής ύλης και κατοχυρώθηκαν οι νόμιμες αμοιβές. Διαψεύσαμε τις «Κασσάνδρες» εκείνες που προέβλεπαν μεταβολή της φύσης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ταυτόχρονα, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της νέας εποχής, εισάγοντας πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογές μετάβασης της δικηγορικής καθημερινότητας στην ψηφιακή περίοδο (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και χορήγηση ψηφιακών υπογραφών, ψηφιακή έκδοση γραμματίων και ενσήμων, ηλεκτρονική ανάρτηση εκθεμάτων και ενημέρωση για την έκδοση αποφάσεων) και ενισχύοντας τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών με την ίδρυση του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Δεν ισχυρίζομαι ασφαλώς ότι όλα είναι ρόδινα. Πρώτη προτεραιότητα οφείλει να είναι-σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς-μια έντιμη και τεκμηριωμένη εκστρατεία ελάφρυνσης και εξορθολογισμού των επαχθών φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών μας, η οποία, σε συνδυασμό με τη σταδιακή αποτελμάτωση της αγοράς, θα αποκαταστήσει την εισοδηματική μας αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα, είναι έτοιμη η υποδομή για την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των Δικαστηρίων της χώρας, εγχείρημα που θα συμβάλει στη γραφειοκρατική αποφόρτιση και εισαγάγει αναπτυξιακές παραμέτρους στη Δικαιοσύνη.


Οι συνεργάτες μου και εγώ διατηρούμε ακέραιο το όραμά μας για την ελληνική δικηγορία και είμαστε έτοιμοι να το μετουσιώσουμε σε απτό και μετρήσιμο έργο. Η ανανέωση της εντολής και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου από τη δικηγορική οικογένεια της Αθήνας θα είναι τιμή και κινητήριος δύναμη για να εργαστώ στη βάση των κοινών αξιών και συμφερόντων. 

Είμαι και θα είμαι μαχητικά παρών στο σήμερα και στο αύριο της δικηγορίας. 


Γιάννης Αδαμόπουλος
Υπ. Πρόεδρος ΔΣΑ
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...