Ξεκίνησε στη βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που μοναδικό σκοπό έχει να εξυοπηρετήσει τα σχέδια της τρόικας.

"Αυτό εξευτελίζει την Δημοκρατία. 
Διασύρει κάθε ίχνος Δημοκρατικού Θεσμού. Το πολυνομοσχέδιο διαλύει την κοινωνία και την οικονομία. Εχετε επιβάλλει μια δικτατορία στον τόπο. Δικτατορία της Tρόικας. Της παραδεδομένης κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την Βουλή ως διάτρητο φύλλο συκής. Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί μια δικτατορία . Δεν είμαστε ντεκόρ. Να αποσύρετε το νομοσχέδιο που δεν έχει καμία νομιμότητα και να το επαναφέρετε με κανονικές διαδικασίες και με άρθρα" Είπε ο παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε «λέτε στους βουλευτές ότι θα έρθουν εδώ χωρίς να έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο και ως άβουλα πιόνια θα ψηφίσουν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής επέμεινε στην πρόθεσή του να καταψηφίσει. Πλέον αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των κ.κ. Θανου Μωραϊτη, Γιώργου Βλάχου, Νίκου Σηφουνάκη κ.ά.

Πάντως, η συνεδρίαση της επιτροπής έχει ήδη ξεκινήσει επεισοδιακά με τους εισηγητές όλων των κομμάτων να απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει όλες τις διατάξεις που δεν είναι προαπαιτούμενα και αυτούς της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τους υπουργούς για την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας εξήγησε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα και πως πρέπει να ακολουθήσει την διαδικασία του κατεπείγοντος «καθώς πρέπει να αξιολογηθούμε από το Eurogroup και να γίνει η χρηματοδότηση την 17η Απριλίου»


Από το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία» και «μεθόδευση» για να πληγεί ο εργαζόμενος κόσμος. «Μετατρέπετε σε λάστιχο την νομιμότητα… η πολίτική σας πάει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό». Τέλος ο κ. Πάρις Μουτσινάς εκ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών είπε ότι η διαδικασία «προσβάλει τον κάθε βουλευτή» και κάλεσε τους συναδέλφους τους να μην δεχθούν «αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια