Νέες φυλακές με υψηλό δείκτη ασφαλείας – Τέλος στις άδειες

Μετά τις ''εξαφανίσεις'' όπως του Χ.Ξηρού, δημιουργούνται για πρώτη φορά στην χώρα μας φυλακές υψίστης ασφαλείας, στα πρότυπα των Η.Π.Α, όπου θα κρατούνται επικίνδυνοι υπόδικοι και σκληροί κατάδικοι, αλλά και διωκόμενοι για τρομοκρατία.
Ούτε άδειες δεν θα παίρνουν όσοι θα κρατούνται στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, που θα ονομάζονται καταστήματα «τύπου Γ», με την πρώτη από αυτές να λειτουργεί άμεσα στον Δομοκό.
Σε αυτές θα κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι για βαριάς μορφής εγκληματική συμπεριφορά, και βέβαια οι διωκόμενοι με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι μεταγωγές και οι μετακινήσεις θα γίνονται με ευθύνη της Αστυνομίας, που εκτός της εξωτερικής φρούρησης των φυλακών θα αναλάβει και ενέργειες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Όλα αυτά, μετά τις εξαφανίσεις καταδίκων και υποδίκων για τρομοκρατία, όπως ο Ξηρός και ο Σακκάς, περιγράφονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση.
Σε αυτό αναφέρονται ρητά οι ειδικές αυστηρές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κρατούνται στο εξής σε, χωριστές φυλακές, αλλά και σε διαφορετικά κελιά, μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, επικίνδυνοι υπόδικοι και κατάδικοι, διωκόμενοι για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις και όσοι στασιάζουν οργανωμένα κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια