Ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία....

Ζητούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Πάνω από 60 δις τα χρέη 2,7 εκατομμυρίων πολιτών - Δεν οδηγεί πουθενά η σκληρή φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.
«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης η κατάσταση με τους φόρους και τις περικοπές έχει επιδεινωθεί σε τραγικό σημείο αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτά που ζητάει η εφορία. Τα χρέη που είχαν συσσωρεύσει 1,274 εκατομμύρια Έλληνες στην εφορία μέχρι και το τέλος του 2012 ανέρχονταν στα 52,5 δισ. ευρώ.

Μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου 2013-Ιανουαρίου 2014, ήρθαν να προστεθούν επιπλέον 10,098 δισ. ευρώ τα οποία χρωστούν 2,653 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή, περίπου ο ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι αυτή η πολιτική της φορολογικής αφαίμαξης, πολύ απλά, δεν οδηγεί πουθενά αφού το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού φορολογείται για εισοδήματα που δεν υπάρχουν πλέον.

Η λογιστική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αδιέξοδοι αφού εμφανίζει ως έσοδα στις εκθέσεις των προϋπολογισμών φόρους που βάζει στους πολίτες και τους οποίους αδυνατεί να μαζέψει.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Εσόδων, μέσω των ρυθμίσεων, η εφορία κατάφερε να συγκεντρώσει 304,7 εκατ. ευρώ. Το ύψος των οφειλών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση στο τέλος Ιανουαρίου ανέρχονταν στα 529,5 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «πάγια ρύθμιση» και στα 974 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «τελευταία ευκαιρία», δηλαδή συνολικά έχουν ρυθμιστεί χρέη 1,5 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτα είναι τα ακόλουθα ευρήματα:
-Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συσσωρευμένων οφειλών έως και την 31/12/2012 ήταν στο τέλος Ιανουαρίου του 2014, 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα, τα οφείλουν 1,274 εκατομμύρια άνθρωποι.

-Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών που «γεννήθηκαν» μετά την 1/1/2013 ανήλθε στα 10,098 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά οφείλονται από 2,653 εκατομμύρια Έλληνες.
-Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «τελευταία ευκαιρία» που εξασφαλίζει και πολλές δόσεις, ανήλθαν στο τέλος Ιανουαρίου στις 99.793. Στο «πάγιο πρόγραμμα» -το οποίο αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013- οι αιτήσεις ανέρχονται στις 92.323 εκ των οποίων οι 14.130 δεν έχουν επικυρωθεί.
-Ήδη, 19.077 οφειλέτες από αυτούς που έχουν μπει στη ρύθμιση, δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.

Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...