Ανείπωτη ταλαιπωρία στα φαρμακεία με ατελείωτες ώρες αναμονής για ένα φάρμακο....

Διαψεύδει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ότι αυξάνονται σε 150 - Τα έκτακτα μέτρα αφορούν μόνο στην ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των 50 σημείων που λειτουργούν - Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους πολίτες - Ατέλειωτες ουρές και σήμερα
Αλαλούμ με τα εφημερεύοντα φαρμακεία στην Αττική. Την ώρα που οι ουρές που σχηματίζονται είναι ατέλειωτες και οι πολίτες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία από την Πέμπτη, 50 και όχι 150 θα είναι τελικά τα  φαρμακεία που θα εφημερεύουν στην Αττική! Νωρίτερα,  ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Δαγρές, ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν θα αυξηθεί από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ τόνισε πως ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.

Λίγο αργότερα, και ενώ οι πολίτες αισθάνθηκαν κάποια ανακούφιση από τον τριπλασιασμό των φαρμακείων, όπου θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, ο ΦΣΑ σε επίσημη ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι αυξάνονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τονίζοντας ότι τα έκτακτα μέτρα αφορούν μόνο στην ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των 50 που λειτουργούν στην Αττική.

Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ, στην ανακοίνωσή του, λέει πως «η διατύπωση της δήλωσης του αντιπροέδρου ήταν ατυχής καθώς αφορούσε στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων συναδέλφων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, και όχι αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η απεργία των φαρμακοποιών συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας του.

Παράλληλα, το χάος που επικρατεί από την Πέμπτη στην Αττική δεν έχει τέλος.  Μάλιστα, το χειρότερο όλων είναι ότι οι πολίτες σε αρκετές περιπτώσες περιμένουν ώρες στην ουρά και, όταν φτάνουν στον φαρμακοποιό, μαθαίνουν πως το φάρμακο που αναζητούν, τελικά δεν υπάρχει! Κι αυτό γιατί στην απεργία των φαρμακοποιών συμμετέχουν επίσης οι φαρμακαποθήκες με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σκευασμάτων που παρατηρούνται να είναι τεράστιες.

Άδωνις: Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων οι πολίτες

Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν είναι οι πολίτες δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί «αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου. Χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων».

Ο κ. Γεωργιάδης, ακόμη, μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε 1 μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.

Σφοδρή επίθεση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά στον Σκορδά

Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την λειτουργία των φαρμακείων. Ο κ. Κ. Κουβάρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε λόγο για ρυθμίσεις που «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Μιλώντας στο Mega, επιτέθηκε ευθέως κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θ. Σκορδά λέγοντας ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί «εσείς και ο κ. Χατζηδάκης εξυπηρετείται συμφέροντα», ενώ προειδοποίησε για τη δημιουργία καρτέλ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια