Καταψηφίζουν το "γάλα": Βλάχος, Μωραϊτης, Σηφουνάκης, Χαρακόπουλος, Κασσής, Τζαμτζής

Όλα τα λογοπαίγνια μπορεί να ταιριάξει κανείς όσον αφορά το θέμα με το γάλα το οποίο έχει ανακατέψει την κυβέρνηση.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται εντονότατες αντιδράσεις τόσο από βουλευτές της ΝΔ όσο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την προωθούμενη ρύθμιση για την παρέμβαση στην αγορά του γάλακτος.

Μέσα από εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικά παράθυρα όσο και σε πηγαδάκια είναι πολλοί οι βουλευτές που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα ψηφίσουν την διάταξη για το γάλα.
Click4more: Μασάζ Στουρνάρα στο ΠΑΣΟΚ για το γάλα Μέσα στην ημέρα περιμένουμε την οριστικοποίηση της στάσης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος διαφωνεί με την εισήγηση της τρόικας, που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι πλήττει καίρια τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς και δεν ευνοεί τους εγχώριους καταναλωτές. 

Ο κύριος Χαρακόπουλος έχει αφήσει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από υπουργός και να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο. Τις ανησυχίες Χαρακόπουλου δείχνουν να συμμερίζονται και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές, ορμώμενοι από αγροτικές περιοχές, όπως ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος, επίσης, διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη με την παρούσα της μορφή. 

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση. Τόνισε πως έχει ενημερώσει τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, επί της οποίας θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.
Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».

Αν έρθουν αλλαγές δεν θα τις ψηφίσω απειλεί ευθέως ο, για άλλη μία φορά υποψήφιος αντάρτης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής τονίζοντας πως δεν έγινε διαπραγμάτευση με την τρόικα για το γάλα, ρίχνοντας παράλληλα καρφιά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
''Δεν θα είμαι βουλευτής μαριονέτα, αν έρθουν αλλαγές δεν θα τις ψηφίσω'' δήλωσε στο Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
''Να πέσει η κυβέρνηση και να πάει στην ευχή της Παναγίας'' ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του υπό απειλή αντάρτη.
Ο Μιχάλης Κασσής τόνισε με έμφαση, ίσως και για να ακουστεί ως την εκλογική του περιφέρεια που πιθανότατα θα επισκεφτεί το Πάσχα, πως δεν έγινε διαπραγμάτευση με την τρόικα για το γάλα.
Αμέσως μετά έριξε τις βολές του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας πως στη συνεδρίαση των τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν θα γίνουν δεκτές αλλαγές σχετικά με το γάλα.
Και όταν τον ρώτησαν αν γνωρίζει την απόφαση του ο Βενιζέλος, ο Κασσής απάντησε: Αν δεν το ξέρει οφείλει να το μάθει.

Και ο Νίκος Σηφουνάκης σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στην Βουλή παρουσία του Θανάση Σκορδά είπε ότι κι εκείνος δεν θα ψηφίσει την διάταξη για το γάλα. "Δεν θα περάσει. Ξεχάστε το" είπε χαρακτηριστικά.

Και ο Θάνος Μωραΐτης άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας: 

«Κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωσή μου, δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορεί να ψηφίσω τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα" είπε: «Εγώ θα καταψηφίσω το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι ξεκάθαρος και θα είναι και άλλοι βουλευτές. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και πήρα αυτές τις θέσεις για το γάλα. Το 90% της ανακοίνωσης είναι η ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε πριν από μία εβδομάδα ότι η τελευταία "κόκκινη γραμμή" του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα. Κάποιος πρέπει να έρθει λοιπόν και να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η διάταξη είναι προς μια θετική κατεύθυνση και ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο βουλευτής.

«'Ολα αυτά τα χρόνια έλεγα - και δεν ήμουν μόνος - ότι η χώρα πρέπει μέσα από αυτήν την κρίση να συγκρουστεί με τις παθογένειες που οδήγησαν σ' αυτήν την κρίση και το μοντέλο που κατέρρευσε, τον κρατικό παρασιτισμό και το πάρτι μεταπρατών» ανέφερε ο κ. Μωραΐτης, ο οποίος επισήμανε: «η χώρα είχε σταματήσει να παράγει και η ιστορία με το γάλα αυτό αποδεικνύει σήμερα: ότι παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού και παρά το γεγονός ότι μια γενιά βουλευτών σήκωσε στην πλάτη της σκληρές και δύσκολες αποφάσεις, κάποιοι θέλουν να παραδώσουν τα οικονομικά κλειδιά της χώρας ξανά σε αεριτζήδες, μεταπράτες και εισαγωγείς... Η διάταξη χτυπά τους παραγωγούς γάλακτος και ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι οι εισαγωγείς. Εδώ που έχουμε φτάσει, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται και να λέει τη μισή αλήθεια και γι' αυτό ξεκαθάρισα τη θέση μου από χθες».

Υποστήριξε ότι τη ίδια στάση θα κρατήσουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν δημοσιοποίησει τις θέσεις τους, λέγοντας: «έχω μιλήσει με βουλευτές και δεν έχουν μεν δημοσιοποιήσει τη στάση τους, αλλά δεν νομίζω ότι θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα. Σε μια χρονική στιγμή όπως αυτή, δεν πρέπει να δηλητηριάσουμε και άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους βουλευτές όχι μόνο να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη διαδικασία για το πώς θα περάσουν κάποια ζητήματα. Δεν μπορεί απλά να παρακολουθούν».
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια