Αν η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης ήταν ξεπούλημα η πώληση του Ελληνικού είναι έγκλημα!!!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ακίνητο έχει τρεις φορές και πλέον το μέγεθος του Μονακό, δύο φορές και πλέον το μέγεθος του Hyde Park του Λονδίνου και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Αυτό το φιλέτο θέλει να πάρει ο όμιλος Λάτση δίνοντας μετρητά 300 εκτ. και σε διάστημα 10 ετών να δώσει άλλα 600.

Το μεγαλύτερο φιλέτο του πλανήτη αξίας πολλών δισ το δίνουμε για 300εκτ. και άλλα 600 με ....δόσεις. 

Η απόλυτη ξεφτίλα. Το απόλυτο έγκλημα.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο όμιλος βούλιαξε την Εurobank χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, αντίθετα πήρε τζάμπα μετοχές της Εθνικής, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες να πληρώσουν για την καταχρεωμένη τράπεζα και τώρα θέλει να του κάνουν δώρο το Ελληνικό...

Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Βελτιωμένη προσφορά κατέθεσε η Lamda Development, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ. Προσφέρει 915 εκατ. ευρώ για την «Ελληνικόν ΑΕ», εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ θα πληρωθούν άμεσα και τα υπόλοιπα εντός 10 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

«Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι η Lamda Development ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διοικητικού του Συμβουλίου για βελτίωση της αρχικής της προσφοράς και κατέθεσε σήμερα βελτιωμένη προσφορά ύψους 915 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Το 33% του ποσού αυτού θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης. Η εταιρεία κατέθεσε τίμημα σαφώς βελτιωμένο, κατά ποσοστό υψηλότερο του 25% σε σχέση με την αρχική της προσφορά, και υπερβαίνει την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή (American Appraisal).

Επιπλέον του τιμήματος, η εταιρία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ, που απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τίμημα δεν περιλαμβάνεται συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου με ποσοστό 30% στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, εφόσον η σωρευτική αποδοτικότητα της επένδυσης (IRR) ξεπεράσει το 15%.

Ως επόμενο βήμα και σύμφωνα με τη διαδικασία, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουνστην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς (fairness opinion) της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του εντός των επόμενων ημερών για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.


Μετά το τέλος της διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου».
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...