Υπό διάλυση η χρυσή αυγή! Έδιωξαν τον Μπούκουρα εκτός κόμματος.

Για να προλάβουν τις εξελίξεις έδιωξαν τον Μπούκουρα πριν παραιτηθεί ο ίδιος. Βέβαια χθες βράδυ όλα τα φασιστικά στοιχεία της χρυσής αυγής έβριζαν όποιον έλεγε ότι ο Μπούκουρας παραιτείτε.
Πλησιάζει ο καιρός που η χρυσή αυγή θα περάσει πάλι στην ανυπαρξία του 0,2%, γιατί αυτή είναι η πραγματική δύναμη των φασιστών στην χώρα μας....
Θα πέσει και σε κατάθλιψη και ο Κασιδιάρης αφού κανείς πια δεν θα ασχολείται μαζί του, έτσι τον βλέπω μπροστά σε κανά καθρέφτη να βγάζει λόγο.  

Να προλάβει τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η «προαναγγελθείσα» ανεξαρτητοποίηση του κ. Στάθη Μπούκουρα επιχειρεί η Χρυσή Αυγή θέτοντας τον προφυλακισμένο βουλευτή εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και καλώντας τον να παραδώσει την έδρα του.

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως είχε δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της ΚΟ Πολύβιος Ζησιμόπουλος και συνεχίσει «ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι των αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Εχθές, το ίδιο κόμμα χαρακτήριζε «ψευδή και κακοήθη» την είδηση του Mega περί ανεξαρτητοποίησης του κ. Μπούκουρα, την διέψευδε κατηγορηματικά, την επέδιδε στον «τον τρόμο και τον παροξυσμό του συστήματος που έχει μεταχειριστεί κάθε παράνομο μέσο, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής» και απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται δύο πλέον οι βουλευτές που αποχωρούν από την ΚΟ του ακροδεξιού μορφώματος εντός λίγων 24ώρων επιβεβαιώνοντας τις διαλυτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται λόγω των ποινικών διώξεων.

Αίρεται η ασυλία και του Δ. Κουκούτση

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησαν υπερ της άρσης ασυλίας του κ. Δημήτρη Κουκούτση προκειμένου οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση να του απαγγείλουν το αδίκημα τηςσύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Υπερ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ η κυρία Μαρία Κόλλια εκ μέρους των ΑΝΕΛΛ δήλωσε παρούσα ενώ ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταψήφισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουκούτσης υποστήριξε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση  ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες περι συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδονται ενώ επισήμανε την πολιτική του δράση ως μέλος της ΝΔ Μεσσηνίας πριν ενταχθεί στην ΧΑ.

Είπε ότι ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας πως «μέντοράς» του ήταν ο κ. Αντ. Σαμαράς και πως ήταν αυτός που έβγαλε την φωτογραφία των Σαμαρά – Καμμένου σε συγκέντρωση του κόμματος το 1985. Πρόσθεσε τέλος ότι γνωρίζει τις κατηγορίες εναντίον της Χ.Α. και πως είναι περήφανος που είναι μέλος της.

Στον Κορυδαλλό

Πλέον, τα μέλη της επιτροπής θα συνεχίζουν το έργο τους στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μεταβούν σήμερα μετά τις 3 το μεσημέρι ώστε να εξετάσει τους πέντε προφυλακισμένους. Σημειώνεται ότι για τους κ.κ. Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Γ. Λαγό, Γ. Γερμενή και Παν. Ηλιόπουλο έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Για το ίδιο αδίκημα ζητείται η άρση ασυλίας και του κ. Στ. Μπούκουρα ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις καταθέσεις των υπόλοιπων 6 ελεύθερων βουλευτών για τους οποίους εκκρεμεί το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αντώνης Γρέγος θα υποστηρίξει ότι το όνομά του δεν αναφέρεται στην δικογραφία και πως η δίωξή του είναι πολιτική. Το ίδιο θα πράξει και ο κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος σημειώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα εις βάρος του που να στοιχειοθετεί το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πέραν αυτών ζητείται η άρση της ασυλίας και  των κ.κ. Πολύβιου Ζησιμόπουλου Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Επιπροσθέτως, ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν τελικά ο κ. Αλεξόπουλος θα προσέλθει για κατάθεση και άρα θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους πρώην «συναγωνιστές» του ή θα στείλει υπόμνημα και αυτό γιατί επικρατεί εχθρικό κλίμα μετά την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

Επίσης, εξηγήσεις στην Επιτροπή θα δώσει και ο κ. Νίκος Μίχος για τα αδικήματα της οπλοκατοχής και ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής θα υποστηρίξει ότι το όπλο το είχε για την δική του προστασία εξηγώντας ότι η επιχείρησή του έκανε καθημερινά μεγάλους τζίρους. Αναφορικά με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην οικία του θα υποστηρίξει ότι δεν ήταν δικά του, πως άνηκαν στην κόρη του σπιτονοικοκύρ του η οποία τα είχε κρύψει στο διαμέρισμα χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί ή να τα εντοπίσει! 

Πέραν αυτών οι νέες αποκαλύψεις για την δράση ορισμένων μελών του κόμματος  όπως αυτή καταγράφεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το "Πρώτο Θέμα" αυξάνει την δυσφορία αρκετών βουλευτών που θεωρούσαν ότι η μόνη τους σχέση με την ΧΑ είναι η υπεράσπιση "της πατρίδας" και όχι δημιουργία πυρήνων τυφλής βίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια