Ακόμα βάζει γκολ ο Μέσι. Εκτέλεσε την Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου.... (βίντεο)

 Μετά από ένα φανταστικό ματς, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μεγάλη νίκη μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της Ρεάλ (4-3) και έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Στο -1 από την κορυφή πλέον οι Καταλανοί, με τον Μέσι να κάνει χατ-τρικ. Τρία πέναλτι (τα δυο ανύπαρκτα) - Μια αποβολή για τους Μαδριλένους, που συγκατοικούν με την Ατλέτικο στην πρώτη θέση
 Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν φανταστικό, αφού είχε πολύ καλό ρυθμό, κλασικές ευκαιρίες και φυσικά τέσσερα γκολ. Μόλις στο 7’ η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Μέσι να βρίσκει με τρομερή πάσα τον Ινιέστα, που έστειλε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει έξι λεπτά αργότερα, με τον Μπανζεμά να αποτυγχάνει να βρει δύχτια από κοντά, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε και η «Μπάρτσα» στο 18’, με τον Μάσι να μην μπορεί να πλασάρει σωστά στο τετ-α-τετ τον Λόπεθ.



Τελικά, οι Μαδρλένοι κατάφεραν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 20’ ο Μπανζεμά νίκησε τον Βαλντέζ με κεφαλιά για το 1-1, ενώ στο 24’ ο Ντι Μαρία έπιασε στον «ύπνο» την άμυνα των Καταλανών, βρήκε τον Γάλλο επιθετικό, που έκανε το 2-1.



Ο Ντι Μαρία είχε… κέφια, συνεργάστηκε και στο 26 με τον Μπανζεμά, αλλά ο Πικέ έβγαλε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του επιθετικού των «μερένγκες». Αυτό το χορταστικό πρώτο μέρος έκλεισε με τους «μπλαουγκράνα» να κάνουν στο 42’ το 2-2 με τον Μέσι και τους γηπεδούχους να χάνουν μοναδική ευκαιρία στο 45+1 πάλι με τον Μπανζεμά!

Η επανάληψη ήταν… αντάξια του πρώτου μέρους και ξεκίνησε με την Ρεάλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 53’. Ένα λεπτό αργότερα όμως, οι Μαδριλένοι κέρδισαν –λανθασμένα- πέναλτι, σε ανατροπή του Ρονάλντο (έγινε εκτός περιοχής), με τον πορτογάλο να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα.

Στο 63’ όμως άλλαξαν οι ισορροπίες του ματς. Ο Νεϊμάρ κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Ράμος, σε μια φάση που το ριπλέι έδειξε πως ο Ισπανός αμυντικός δεν βρήκε τον Βραζιλιάνο και τον Μέσι να σκοράρει για 20ή φορά σε «clasico», γράφοντας το 3-3

Παίζοντας με παίκτη περισσότερο, η «Μπάρτσα» πίεσε για το γκολ της νίκης και στο 74’ είχε δοκάρι σε… βολίδα του Ντάνι Άλβες. Τελικά, στο 83' ο Μαγιένκο έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσάμπι Αλόνσο στον Ινιέστα -ορθότατη απόφαση- και ο Μέσι πέτυχε χατ-τρικ, δίνοντας τη νίκη στην Μπαρτσελόνα και φτάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ των clasico (21 γκολ, αφήνοντας πίσω του στα 18 τον Ντι Στέφανο).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεζ, Καρβαλιάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αλόνσο, Μόντριτς (89’ Μοράτα), Ντι Μαρία (84’ Ίθκο), Μπέιλ, Μπενζεμά (66’ Βαράν), Ρονάλντο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (78΄Σάντσες), Νεϊμάρ (68΄Πέδρο), Μέσι, Ινιέστα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια