Η Κριμαία στα χέρια του Βλαδίμηρου και άντε να του την πάρεις....

Όποιος καταλάβει την Κριμαία θα έχει συνέπειες είπε ο Ομπάμα και πριν γυρίσει πλευρό για να συνεχίσει τον ύπνο του σκέφτηκε, λέμε και καμιά μακακία να περνάει η ώρα.

Το πάρτι του Βλαδίμηρου συνεχίζεται στην Ουκρανία μετά την Οσετία της Γεωργίας....

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη χερσόνησο της Κριμαίας η οποία τις τελευταίες ώρες έχει εξελιχθεί σε θέατρο των εξελίξεων στη χώρα.

Όπως μετέδωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων 2.000 Ρώσοι στρατιώτες βγήκαν από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, το οποίο από το πρωί της Παρασκευής ήλεγχαν ένοπλοι άνδρες άγνωστης εθνικότητας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα στο δρόμο από Σεβαστούπολη προς την πρωτεύουσα της Κριμαίας, Συμφερόπολη. Πληροφορίες από το Κίεβο αναφέρουν ότι 13 ρωσικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Κριμαίας και αποβίβασαν από 150 καταδρομείς το καθένα.

Νωρίτερα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι έχουν νεκρώσει οι τηλεπικοινωνίες στη Συμφερόπολη ενώ η μεγαλύτερη ουκρανική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι έχει κλείσει και ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ώρα που το γαλλικό πρακτορείο μετέδιδε την είδηση επικαλούμενο αξιωματούχους στο Κίεβο, ο εκτελών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, σύμφωνα με το BBC, κατηγορούσε τη Μόσχα ότι προσπαθεί να εφαρμόσει στην Κριμαία τα σενάρια που εφαρμόστηκαν στην περιοχή της Αμπχαζίας. Ζήτησε, επίσης, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τις προκλήσεις, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και να αποσύρει «άμεσα» τις ρωσικές δυνάμεις. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν απαντά στις προκλήσεις στην Κριμαία

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάνει λόγο για επιχείρηση προστασίας των θέσεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι η ουκρανική κυβέρνηση  είναι ενήμερη για την μετακίνηση των στρατευμάτων «η οποία βασίζεται στην ιδρυτική συμφωνία για τον στόλο». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η Ρωσία απέρριψε την έκκληση της Ουκρανίας για «διμερείς διαπραγματεύσεις» σχετικά με την Κριμαία γιατί είναι «αποτέλεσμα των πρόσφατων πολιτικών διαδικασιών στην Ουκρανία.

«Για την ευρωπαϊκή επιτροπή η κατάσταση στην Κριμαία απαιτεί πρώτα απ' όλα μια πολιτική λύση» δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί. «Απευθύνουμε έκκληση για διάλογο ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές της Ουκρανίας. Καλούμε τους πάντες να σεβαστούν ο ένας τον άλλο» συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια