Ν. Κακλαμάνης: Όταν η παστερίωση περάσει τους 100 βαθμούς δεν κινδυνεύει κανείς αν πιει αλλά δεν θεωρείται φρέσκο γάλα. (βίντεο)

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» (Γ. Καραμέρος).

Δείτε 

Για τα εθνικά θέματα

- Πολύ φοβάμαι ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης κινδυνεύουμε να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες στα εθνικά θέματα όχι με τον τρόπο και που θα αναμέναμε και θα έπρεπε… Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση τόσα χρόνια , από το 2009, στη Βουλή για τα λεγόμενα εθνικά θέματα;

Για το πολυνομοσχέδιο

- Ως βουλευτής δεν γνωρίζω, αυτή τη στιγμή, τι θα περιέχει το πολυνομοσχέδιο. Ούτε εσείς το ξέρετε, που κάνετε και ρεπορτάζ. Το θεωρώ απαράδεκτο. Ο σατανάς βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Μία λέξη μπορεί να αλλάξει το νόημα ολόκληρου του άρθρου. Δεν είναι τόσο απλή ιστορία. Δεν μπορώ να σας πω λοιπόν τι θα ψηφίσω γιατί δεν γνωρίζω.

- Τους συμβουλεύω στην κυβέρνηση να μην το φέρουν σε ένα άρθρο, γιατί ενδεχομένως να βρεθούν προ εκπλήξεων, δυσάρεστων για εκείνους.

Για το γάλα

- Σίγουρα έχει ο δίκιο ο κ. Χαρακόπουλος. Θα σας το πω εγώ τώρα ιατρικώς. Όταν η παστερίωση περάσει τους 100 βαθμούς δεν κινδυνεύει κανείς αν πιει αλλά δεν θεωρείται φρέσκο γάλα. Φρέσκο γάλα ονομάζεται  γιατί έχει συγκεκριμένες βιταμίνες, οι οποίες από ένα βαθμό και πάνω παύουν να υφίστανται.

Για τις προτάσεις ΟΟΣΑ

- Δεν ξέρουμε αν θα έρθει σε ένα άρθρο ή θα είναι ένα το πακέτο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός  ένα δεύτερο οι τράπεζες και ένα τρίτο υποτίθεται οι προτάσεις του ΟΟΣΑ. Και λέω υποτίθεται γιατί δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει ότι πρόκειται ουσιαστικά για προτάσεις, που συμφώνησαν κυβέρνηση-τρόικα και τις παρουσιάζουν ως προτάσεις του ΟΟΣΑ. Δηλαδή τις δώσαμε στο ΟΟΣΑ, τις πληρώσαμε και 1 εκ. ευρώ και έρχονται ως προτάσεις του ΟΟΣΑ. Το πρώτο που θα ρωτήσω, στη Βουλή, τον κ. Χατζηδάκη είναι αυτό. Είναι προτάσεις του ΟΟΣΑ; Είναι προτάσεις κοινές του ΟΟΣΑ της κυβέρνησης και της τρόικας;

- Όσον αφορά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, τα μεν φάρμακα πήραν αναστολή εκτέλεσης. Δεν ξεπεράστηκε το θέμα. Είναι όμως και το θέμα των φούρνων. Μην θεωρείτε μικρή ιστορία. Δουλεύουν 140.000 άνθρωποι στους 2.500 χιλιάδες φούρνους,  που έχει η Ελλάδα σήμερα. Για το βιβλίο έχω ξεκάθαρη θέση για τη μη κατάργηση της ενιαίας τιμής του.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

- Η ΝΔ δεν έχει αυτή τη φορά να σκεφτεί μόνο τα του οίκου της αλλά και τα του «συγκατοίκου» της. Ανάλογα με το άθροισμα το κυβερνητικό, θα προκύψει θέμα την επομένη μέρα. Μπορεί η ΝΔ να έχει πάρει ένα ποσοστό σχετικά μεγάλο, το άθροισμα μπορεί να είναι προβληματικό. Είναι δύσκολη η επόμενη μέρα. Είναι άλλο το άθροισμα το αριθμητικό στη Βουλή και άλλο το άθροισμα μέσα στην κοινωνία, που θα βγει από την κάλπη.

Για τον Γ. Κουμουτσάκο

- Αν ήμουν στη θέση του Αντώνη του Σαμαρά, τον κ. Κουμουτσάκο δεν θα τον έβγαζα ποτέ από το ευρωψηφοδέλτιο. Ήταν ένας εξαιρετικός ευρωβουλευτής, θεωρώ ότι μαζί με την Μαριέττα τη Γιαννάκου, ενδεχομένως και άλλοι από την παράταξή μου, αλλά ειδικά αυτοί οι δύο ήταν εξαιρετικοί ευρωβουλευτές. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό εκείνου που δέχτηκε αλλά και του πρωθυπουργού που τον επέλεξε. Και μάλιστα 1,5-2 μήνες πριν τις εκλογές. Ξέρετε τι σημαίνει Περιφέρεια Αττικής; Μιλάμε για μια απίστευτα μεγάλη περιφέρεια.

Για τον Α. Γεωργιάδη

- Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας υπουργός, που παίρνει αποφάσεις. Αυτό το θεωρώ θετικό. Η γνώμη μου είναι, όμως, ότι βιάζεται πολλές φορές, αποδεχόμενος εισηγήσεις ανθρώπων, οι οποίοι δεν ξέρουν τον χώρο της Υγείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια