Παιχνίδια δισεκατομμυρίων Έλενα Ριμπολόβλεβα vs Ντιμίτρι Ριμπολόβλεβ

Η εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα αφέθηκε ελεύθερη μετά την περιπέτεια με την κλοπή του διαμαντιού των 50 εκατ., αλλά φοβάται για τη ζωή της

Στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού δεν υπάρχουν κελιά VIP, τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν, ακόμα και για ένα βράδυ, την Έλενα Ριμπολόβλεβα. Η εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Ντιμίτρι Ριμπολόβλεβ, η οποία συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας πέρασε τη χθεσινή νύχτα σε άγνωστο χώρο, το οποίο δεν θέλησε να αποκαλύψει ούτε καν στους ανακριτές της αστυνομίας.

Αν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη θνητή η μεταχείριση θα ήταν σαφώς διαφορετική. Ωστόσο η 45χρονη Έλενα μετά την εξαντλητική ανάκριση στη παρουσία των τεσσάρων δικηγόρων της, όχι μόνο δεν κρατήθηκε στα κελιά της αστυνομικής διεύθυνσης αλλά αφέθηκε ελεύθερη αρνούμενη να αποκαλύψει τη διεύθυνση στην οποία θα διαμένει. Αρκούσε η κατάθεση του διαβατηρίου της και η «εγγύηση» των δικηγόρων της ότι θα παρουσιαστεί στις αρχές όταν της ζητηθεί.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr έγκυρη αστυνομική πηγή, η άρνηση της να αποκαλύψει τον χώρο που θα διαμένει οφειλόταν σε φόβους για τη ζωή της. Ισχυρίστηκε ότι ενδεχομένως η πληροφορία να διέρρεε στον σύζυγο της με τον οποίο από το 2008 βρίσκονται σε ένα μόνιμο πόλεμο για τη τεράστια περιουσία που απέκτησαν το διάστημα που ζούσαν μαζί.

Δεν έχει αποφασιστεί αν σήμερα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης της, κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί καθώς όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι δεν συντρέχει λόγος για στέρηση της ελευθερίας της αφού δεν είναι ύποπτη φυγής και δεν μπορεί να επηρεάσει τεκμήρια και μαρτυρίες.

Και συνέχεια

Οι πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η Έλενα Ριμπολόβλεβα, εξέφρασε τη πρόθεση να κινηθεί νομικώς κατά του εν διαστάσει συζύγου της υποστηρίζοντας ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την υπόθεση της καταγγελίας εναντίον της για το δακτυλίδι με το διαμάντι αξίας 50 εκ. ευρώ, που φέρεται να το έχει κλέψει ενώ ανήκει σε καταπίστευμα που έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό των δύο θυγατέρων του ζεύγους Ριμπολόβλεβ. Η Έλενα υποστήριξε ακόμα ότι αντιμετωπίζει κυνηγητό σε όποια χώρα και αν πηγαίνει, ενώ και η ίδια έχει κινήσει διάφορες νομικές διαδικασίες εναντίον του συζύγου της.

Το σπίτι και οι πίνακες

Το ζεύγος Ριμπολόβλεβ διαθέτει στη Κύπρο μια υπερπολυτελή έπαυλη στην οποία φυλάγονται πίνακες ζωγραφικής τεράστιας αξίας. Και το σπίτι έχει περιέλθει στη κυριότητα του καταπιστεύματος ώστε να μην πωληθούν οι πίνακες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεβ χθες έδωσε οδηγίες σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας να φρουρεί το σπίτι ώστε να αποφευχθεί επίσκεψη από την εν διαστάσει σύζυγο του η οποία έχει μαζί της και την μία από τις δύο κόρες τους.

Δεν το ανέμενε

Η σύλληψη της Έλενας Ριμπολόβλεβα χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας την αιφνιδίασε. Όπως ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο, οι αστυνομικοί είχαν πάει από νωρίς στο αεροδρόμιο και ανέμεναν την άφιξη του ιδιωτικού jet που την μετέφερε. Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, ένα μαύρο Mercedes πλησίασε τον δίαυλο και την παρέλαβε για να την μεταφέρει στην αίθουσα ελέγχου διαβατηρίων. Εκεί την ανέμεναν αστυνομικοί που της παρουσίασαν το ένταλμα σύλληψης.  Η Ρωσίδα πολυεκατομμυριούχος ήταν ψύχραιμη και ζήτησε να κληθούν οι δικηγόροι της. Φορούσε άσπρη μπλούζα με άσπρη φούστα, ήταν εντελώς αμακιγιάριστη και τα μαλλιά της ήταν κουρεμένα σε αντρικό στυλ. Δίπλα της και η κόρη της που την ακολούθησε μέχρι την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια