Αιφνιδιάστηκαν οι ελληνικές Αρχές από την απόφαση για Φιλιππίδη

Επείγον αίτημα στις τουρκικές αρχές για την εκ νέου κράτηση του πρώην προέδρου του ΤΤ, Άγγελου Φιλιππίδη, στην Τουρκία, εστάλη από την ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας και το αρμόδιο τμήμα εκδόσεων επικαλούνται το δεύτερο αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα, που αφορά επισφαλή δάνεια προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές πάντως περιμένουν το πλήρες κείμενο της απόφασης του τριμελούς δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, με το οποίο ο πρώην διοικητής του ΤΤ αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων, προκείμενου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο πρώην διοικητής του ΤΤ παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ενώπιον τριμελούς δικαστηρίου, το οποίο έκρινε παράνομη τη σύλληψη και έκδοσή του στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας δικηγόρος του, Αθανάσιος Βαρλάμης, είχε παραιτηθεί από κάθε ένσταση, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα.

Το τουρκικό δικαστήριο, ωστόσο, εφαρμόζοντας το νόμο της χώρας, όχι μόνο άφησε ελεύθερο τον Άγγελο Φιλιππίδη, αλλά δεν του επέβαλε και κανέναν περιοριστικό όρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αφορά στο πρώτο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τον πρώην διοικητή τπυ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εις βάρος του, ωστόσο, εκκρεμεί και δεύτερο ένταλμα, γι' αυτό και ο κ. Φιλιππίδης θα πρέπει να παραμείνει επί τουρκικού εδάφους, έως ότου εκδικαστεί και η δεύτερη υπόθεση.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται χρονοβόρα. 

Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο Άγγελος Φιλιππίδης προτίθεται να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, όταν ολοκληρωθεί η δικαστική του «περιπέτεια» στην Τουρκία, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών και να απολογηθεί για τα «αμαρτωλά» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια