Σύγκρουση ιδεών στο Πολεμικό Μουσείο....

Περισσότερες διαφωνίες παρά συγκλήσεις καταγράφηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Tvxs.gr στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση, η πρόκληση της επόμενης ημέρας». Οι αντιθέσεις ήταν εμφανείς τόσο στις ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, όσο και στη συζήτηση που προηγήθηκε με τους Άννυ Ποδηματά, Προκόπη Παυλόπουλο, Θοδωρή Σκυλακάκη και Γιώργο Σταθάκη. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης η «κινητήρια δύναμη» για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του επισήμανε τον βασικό ρόλο του κράτους τονίζοντας πως η  ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από την ακύρωση του Μνημονίου και τον τερματισμό της λιτότητας. «Τον τελευταίο καιρό πολλοί και διάφοροι καλοθελητές ανησυχούν είτε ότι το μεγάλο κεφάλαιο κάνει «κεφαλοκλείδωμα» στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετεξελιχθεί από δύναμη ανατροπής σε δύναμη προσαρμογής. Τους απαντάμε: Να μην ανησυχούν. Ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη της τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης με αύξηση του κατώτατου μισθού και αναδιανομή εισοδήματος. Επίσης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στοχεύει στη φορολόγηση των κερδών, δίνοντας τέλος στο «σκάνδαλο της υπερφορολόγησης της φτώχειας και της υποφορολόγησης του πλούτου». Στόχος μας είναι, πρόσθεσε, «να πετύχουμε ένα καίριο πρώτο χτύπημα στην ανεργία». «Γι’ αυτό και σκοπεύουμε να ανατάξουμε την οικονομία με δημόσιες επενδύσεις, αλλά και με την ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής οικονομίας», «Στην Ελλάδα την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν την εκτοπίζει το κράτος και η δημόσια παρέμβαση, αλλά το καρτέλ της διαπλοκής»

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε ένα «δημόσιο κοινωνικό φορέα ακτοπλοϊας», στην ανάληψη από το κράτος της διοίκησης των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών - ώστε αυτές «να λειτουργήσουν προς όφελος της οικονομίας» - στην ελάφρυνση και προστασία των δανειοληπτών, στον στόχο για μια εθνική φαρμακοβιομηχανία υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, αλλά και για έναν δημόσιο ναυπηγοεπισκευαστικό φορέα.

tvxs.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια