Τα Ελληνικά αυτοκίνητα pony ξανά στους δρόμους....

Την άνοιξη του 2014 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ξανά στους ελληνικούς δρόμους το Pony, το θρυλικό αυτοκίνητο των δεκαετιών 1970-1980...
με τους ιδρυτές της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Namco, Πέτρο Τζανέτο και Ροδόλφο Κοντογούρη, να έχουν έτοιμο το σχέδιο για την παραγωγή τριών νέας γενιάς μοντέλων. 

«Η φλόγα σιγόκαιγε όλα αυτά τα χρόνια. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χιλιάδες εμπόδια, καθώς το ελληνικό κράτος ποτέ δεν ήταν φιλόξενο απέναντι στην εταιρεία. Ωστόσο, είμαστε, πλέον, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή της “νέας γενιάς” Pony, την οποία προετοιμάζαμε, αδιαλείπτως, τα τελευταία χρόνια. Θα παράγουμε 24 αυτοκίνητα την ημέρα σε τρία μοντέλα. Η ζήτηση, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που έχουμε πραγματοποιήσει, είναι για 128 αυτοκίνητα ημερησίως», σημειώνει ο κ. Κοντογούρης στο capital.gr.

Όλα αυτά τα χρόνια το Pony μπορεί να είχε εξαφανιστεί από τους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να πωλείται στο εξωτερικό και σε χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Λιβύη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλγερία, η Γερμανία και η Ιταλία.

«Το καινούργιο Pony θα είναι 1.497 κυβικά και θα πωλείται “με το κλειδί στο χέρι” περίπου προς 7.000 ευρώ, με την τιμή να συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ. Δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς το Pony σε στιβαρότητα και αντοχή συγκρίνεται με τανκ. Στη Θεσσαλονίκη θα κατασκευάζουμε την πλατφόρμα, το αμάξωμα, το καροσερί και θα εισάγουμε τον κινητήρα και το σασμάν», αναφέρει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια