Η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ "μίλησε"

Τον τρόπο με τον οποίο έγινε το ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ εξήγησαν οι εισαγγελικές Αρχές του Αλμπερτβίλ που εξέτασαν το δίλεπτο βίντεο απ΄την κάμερα του Γερμανού πιλότου.
Δεν προκύπτει πως πήγε να βοηθήσει κάποιον, ενώ επιβεβαιώνεται πως κάνοντας σκι εκτός πίστας χτύπησε σε έναν βράχο, πήρε ύψος και προσγειώθηκε με το κεφάλι σε άλλον βράχο.

Έμπειρο και καλό σκιέρ χαρακτήρισε τον “Σούμι” ο εισαγγελέας Κουίνσι που τόνισε πως η συνέντευξη Τύπου δόθηκε μετά από αίτημα της οικογένειας, ώστε να μην κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες.
Αρχικά το λόγο πήρε ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουίνσι, ο οποίος δήλωσε: " Οι έρευνες μας είναι σε εξέλιξη. Βρεθήκαμε στο χώρο του ατυχήματος, μιλήσαμε με μάρτυρες και διασώστες, κάναμε αναπαράσταση του ατυχήματος και εξετάσαμε και το υλικό από την κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ. Εικόνα προς εικόνα, ώστε να βρούμε με ακρίβεια ακριβώς που έπεσε, γιατί βρέθηκε εκεί και πόσο γρήγορα κινούταν.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έχει ειπωθεί πως υπάρχει ερασιτεχνικό βίντεο αυτόπτη μάρτυρα. Δεν έχουμε λάβει τέτοιο βίντεο, αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτό το πρόσωπο. Θέλω να διευκρινίσω επίσης πως κάναμε ότι θα κάναμε για οποιονδήποτε τραυματία. Ακολουθήσαμε τις ίδιες διαδικασίες, τις ίδιες μεθόδους.

Ο Σουμάχερ ήταν πολύ καλός σκιέρ αλλά ένα από τα πέδιλα του χτύπησε σε βράχο, οδηγώντας τον σε πτώση. Χτύπησε το κεφάλι του σε άλλο βράχο, που ήταν οκτώ μέτρα μακριά από την πίστα. Η θέση του όταν έπεσε, ήταν εννέα μέτρα μακριά από την πίστα. Εξετάσαμε το υλικό της κάμερας, που είναι ξεκάθαρο και μας έδωσε πολλές πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας όσα είχαμε ήδη συμπεράνει. Το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε αναπαράσταση του ατυχήματος ώστε να ξέρουμε ακριβώς πως έγινε το ατύχημα".

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε ερώτηση σχετικά με την ταχύτητα του Σουμάχερ ο Κουίνσι απάντησε: "Είναι δύσκολο να σας πω την ακριβή του ταχύτητα. Ίσως οι ερευνητές να μπορούν να πουν κάτι περισσότερο".

Από την πλευρά του ο ερευνητής είπε: "Ακόμα δεν μπορούμε να καθορίσουμε την ακριβή ταχύτητα. Ήταν όμως η ταχύτητα που συνήθως έχει ένας καλός σκιέρ, όπως αυτός, σε δύσκολο τερέν. Προσπαθούσε να επιβραδύνει τη στιγμή του ατυχήματος.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο Schumacher. Πάντως τα πέδιλα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν προκάλεσαν το ατύχημα – ήταν ουσιαστικά καινούργια. Η πτώση του οφείλεται στη σύγκρουση με το βράχο".

Σε ερώτηση για το αν ο Σουμάχερ ήταν απρόσεκτος επειδή έκανε σκι εκτός πίστας, ο Κουίνσι δεν θέλησε να απαντήσει τονίζοντας: "Δεν θέλω να απαντήσω αυτή τη στιγμή σε αυτή την ερώτηση".

Αναφορικά με το video από την καμέρα που ήταν προσαρτημένη στο κράνος του Σουμάχερ ειπώθηκε το εξής: "Το βίντεο έχει διάρκεια δύο λεπτών. Βλέπουμε μόνο το οπτικό πεδίο του Schumacher. Είναι περιορισμένο λοιπόν το υλικό. Δεν έχουμε πληροφορίες πως ο Schumacher προσπάθησε να βοηθήσει κάποιο άλλο άτομο. Δεν δείχνει κάτι τέτοιο το βίντεο".

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι στάθηκαν στην ταχύτητα με την οποία έκανε σκι ο Σουμάχερ με τον Κουίνσι να απαντά: "Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν φυσιολογική για έναν έμπειρο σκιέρ. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να εξετάζουμε πιθανές ευθύνες του χιονοδρομικού κέντρου για ελλείψεις. Είμαστε νωρίς ακόμα στην έρευνά μας".

Ο ερευνητής συμπλήρωσε: "Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν φυσιολογική για έναν έμπειρο σκιέρ".

Όπως τόνισε ο Κουϊνσι, η οικογένεια του Σουμάχερ ζήτησε από την αστυνομία να διευκρινίσει τις συνθήκες του ατυχήματος στα ΜΜΕ, ώστε να μη κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις...

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια