Έτσι έγινε η απαγωγή του Καραμολέγκου....

Επικίνδυνοι ερασιτέχνες οι δράστες λένε οι αστυνομικοί - Τι πρόδωσε τις κινήσεις τους - Το ... τροχαίο και η νυχτερινή περιπλάνηση

Ερασιτεχνική δουλειά που όμως μπορεί να είχε ολέθρια αποτελέσματα χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί την απαγωγή του επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου από μια ομάδα αλλοδαπών κακοποιών. Οι δράστες, αντέγραψαν το σκηνικό από την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στη Βούλα και με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς προσπάθησαν να αποσπάσουν 2.000.000 ευρώ ως λύτρα από την οικογένεια του αρτοβιομηχάνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας τα συστήματα παρακολούθησης της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν από νωρίς το πρωί τα σημεία όπου κινούνταν οι απαγωγείς καθώς χρησιμοποιούσαν συνεχώς το κινητό τους τηλέφωνο και πραγματοποιούσαν επαναλαμβανόμενες κλήσεις στην οικογένεια για να διαπραγματευτούν τα λύτρα. Έτσι, οι αστυνομικοί είχαν στην οθόνη του υπολογιστή τους το στίγμα και το δρομολόγιο των δραστών και έστηναν μπλόκα για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. 

Βέβαια, κομβικό σημείο στην έκβαση της υπόθεσης ήταν ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την ιστορία ο απαχθείς ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να πείσει τον έναν από τους απαγωγείς να τον ελευθερώσει και να παραδοθεί στις αρχές. «Το σίγουρο είναι ότι παρακολουθούσαν μέρες το δρομολόγιο του επιχειρηματία. Ερευνούμε τις πληροφορίες που θέλουν τους δύο συλληφθέντες να εργάζονταν στις επιχειρήσεις ενώ το μηχανάκι που χρησιμοποιήθηκε για να σκηνοθετήσουν το τροχαίο ήταν κλεμμένο από το κέντρο της Αθήνας. Ψάχνουμε να δούμε τι ακριβώς συνέβαινε με το κίτρινο ταξί Scoda Octavia» αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «το γεγονός ότι ήταν πρόχειρα σχεδιασμένη η απαγωγή τους έκανε αυτομάτως πολύ επικίνδυνους». 

Το προφίλ των απαγωγέων 

Εκείνο που προσπαθούν πλέον να συνθέσουν οι αστυνομικοί είναι το προφίλ της συμμορίας των απαγωγέων. Δηλαδή πόσα άτομα την αποτελούσαν, ποιος ήταν ο αρχηγός και αν εμπλέκονται σε άλλες παράνομες πράξεις. Οι δύο Μολδαβοί που συνελήφθησαν, δεν ήταν οι άνθρωποι που έστησαν το μεγάλο κόλπο. Το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος που έκανε κουμάντο να είναι Έλληνας και να ήταν αυτός που έδωσε την εντολή. Υπολογίζουν ότι την ομάδα αποτελούσαν πέντε άτομα και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπολοίπων μελών. 

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου του κ. Καραμολέγκου αλλά και της αγροικίας όπου τον είχαν κρύψει στην περιοχή της Κερατέας θα προσθέσουν πολύτιμα στοιχεία στην εξιχνίαση της υπόθεσης  και θα δώσουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα στο πιάτο των αρχών. 

Έτσι έγινε η παράδοση 

Λίγα λεπτά πριν τις τέσσερις το μεσημέρι ο επιχειρηματίας με εμφανή στο πρόσωπο του τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την περιπέτεια που έζησε πλησίασε το σκοπό στο Α.Τ Κερατέας και χαμηλόφωνα του είπε «Έχεις ακούσει για μια απαγωγή; Εγώ είμαι το θύμα» δείχνοντας παράλληλα πίσω του τον άνθρωπο που τον συνόδευε. «Όλοι κάνουμε λάθη» συμπλήρωσε ο 60χρονος επχιειρηματίας, έβγαλε απο την τσέπη του τη γεμιστήρα από των 9 χιλιοστών πιστόλι τύπου Macarov και την παρέδωσε στον αστυνομικό. Ο αλλοδαπός του έδωσε το πιστόλι και μια χειροβομβίδα που είχε πάνω του και παραδόθηκε. Στις πιέσεις των αστυνομικών αποκάλυψε ότι οι δύο άλλοι συνεργοί του που έκαναν τις διαπραγματεύσεις κινούνταν με το συγκεκριμένο ταξί με αποτέλεσμα στα μπλόκα που είχε στήσει η Αστυνομία ο ένας να πέσει στα δίχτυα του νόμου και ο συνεργός του να διαφύγει. Θύτης και θύμα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και εκεί ο κ. Καραμολέγκος αποκάλυψε πως έπεισε τον αλλοδαπό να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί. Οπως επεσήμανε όταν έμεινε μόνος του με τον 37χρονο Μολδαβό ξεκίνησε να του μιλάει ασκώντας ψυχολογική πίεση. Με ήρεμο τρόπο έλεγε και ξανάλεγε ότι οι αστυνομικοί έχουν καταλάβει που βρίσκεται, τα μπλόκα που έχουν στηθεί είναι πολλά και οι δύο συνεργοί του έχουν συλληφθεί. Μάλιστα κατάφερε να τον πείσει ότι ο  κλοιός είχε στενέψει και ήταν θέμα χρόνου να περάσουν χειροπέδες και σε αυτόν. Έτσι, ο αλλοδαπός έβγαλε την κουκούλα, βγήκαν από το κρησφύγετο και πήγαν μαζί στο τμήμα για να παραδοθεί. 

Το ... τροχαίο και η νυχτερινή περιπλάνηση

Το σχέδιο της ομάδας των αλλοδαπών μπήκε σε εφαρμογή αργά το βράδυ της Τρίτης. Η ομάδα που φέρεται να παρακολουθούσε ημέρες τον 60χρονο αρτοβιομήχανο, στήνει ένα σκηνικό στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Όσσας στο Γέρακα. Μόλις η Mercedes του κ. Καραμολέγκου περνά από το σημείο το κλεμμένο μηχανάκι που είχε πίσω ένα κουτί για μεταφορές,   πέφτει μπροστά του προκειμένου ο επιχειρηματίας να αναγκαστεί να βγει έξω για να βοηθήσει τον “τραυματία”. Έτσι και έγινε. Ομως τη στιγμή που ο κ. Καραμολέγκος βγαίνει, οι δύο άλλοι απαγωγείς που την είχαν στημένη, τον πλησιάζουν, τον γρονθοκοπούν και με το πιστόλι στον κρόταφο τον αναγκάζουν να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο και να απομακρυνθούν από το σημείο. Ένα ζευγάρι μέσα από το σπίτι τους είδαν το σκηνικό, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφθασαν το μόνο που είδαν ήταν στην άκρη του δρόμου το κλεμμένο μηχανάκι ενώ στο δρόμο υπήρχαν τα σπασμένα γυαλιά που φορούσε ο επιχειρηματίας και ίχνη αίματος. Τη λύση στο μυστήριο του τι είχε συμβεί έδωσε ο γιος του επιχειρηματία ο οποίος όταν είδε να περνούν οι ώρες και ο πατέρας του να μην έχει δώσει σημεία ζωής, έκανε τη διαδρομή που ακολουθούσε καθημερινά ο επιχειρηματίας από το εργοστάσιο στο Κορωπί μέχρι την οικία του στην Πεντέλη. Περνώντας από το σημείο όπου οι αλλοδαποί «εξαφάνισαν» τον αρτοβιομήχανο και τον σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί, όταν είδε τα σπασμένα γυαλιά του πατέρα του κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί. 

Οι απαγωγείς, φέρεται να μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου το θύμα, να το επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητο και μέχρι τις 6 τα ξημερώματα να τον περιέφεραν δεμένο στο πορτ μπαγκάζ όπου και τον άφησαν στην αγροικία της Κερατέας για να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις. Στις 9 το πρωί έγινε το πρώτο τηλεφώνημα όπου ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα απειλώντας πως θα τον σκότωναν αν η οικογένεια πήγαινε στην Αστυνομίαω και η είδηση έβγαινε στα ΜΜΕ. 
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια