Σε τούρκικες φυλακές ο Φιλιππίδης ! Μπορεί να πάρει μέχρι 40 ημέρες η έκδοσή του

Δυο έως 40 μέρες θα χρειαστούν για να εκδοθεί στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας από τους κύριους κατηγορούμενους της υπόθεσης με τα «θαλασσοδάνεια» σε επιχειρηματίες.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ όπου έμενε από τις 3 Ιανουαρίου, όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. οδηγήθηκε σε τουρκικό δικαστήριο το οποίο ενέκρινε το αίτημα των ελληνικών για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων. Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κρατιέται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής είχε... «στήσει αυτί» μέχρι την Τουρκία και κατάφερε να εντοπίσει τον καταζητούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια που δίνονταν σε επιχειρηματίες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, βρισκόταν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 Ιανουαρίου, δηλαδή, πριν καν ξεσπάσει ο σάλος με τις ποινικές διώξεις.
Τη Δευτέρα αρχίζουν οι απολογίες για την υπόθεση του Τ.Τ. - Πρώτος θα απολογηθεί ο Μάριος Βαρότσης και την Τρίτη ο Δημήτρης Κοντομηνάς Τις τελευταίες δυο μέρες, ο Άγγελος Φιλιππίδης χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο τόσο για να επικοινωνήσει με ελληνικά ΜΜΕ, όπου δήλωνε πως θα γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα για να απολογηθεί, όσο και για προσωπικές του επαφές.

Κάπως έτσι, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε από που προερχόταν το σήμα του κινητού του και ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης βρήκε το ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ όπου διέμενε και τον είχε υπό παρακολούθηση τουλάχιστον τις τελευταίες δυο μέρες.

Προχώρησαν στη σύλληψή του στις 22:40 το βράδυ της Παρασκευής και αφού έφτασε στα χέρια τους το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε λίγες ώρες νωρίτερα από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο όπου διέμενε επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του Αθανάσιο Βαρλάμη. Σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, ο πελάτης του είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

311 λίρες Τουρκίας,
5.615 ευρώ,
1.005 λίρες Αγγλίας,
18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
220 φράγκα Ελβετίας,
1.514 δολάρια ΗΠΑ,
δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες οδήγησης ξένων Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα.

Φιλιππίδης: Θα επέστρεφα τη Δευτέρα

Με την Ολυμπιακή έφτασε στις 3 Ιανουαρίου. «Δεν έκρυψα καμία κίνηση» είπε στο Mega λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο Άγγελος Φιλιππίδης και πρόσθεσε πως σκοπός του ήταν να ταξιδέψει επίσης στη Μανίλα και στο Ντουμπάι.

«Όταν βγήκαν τα εντάλματα, παρέτεινα την παραμονή μου στο ξενοδοχείο» είπε και αποκάλυψε ότι είχε κλείσει εισιτήριο για να επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα και πως γι’ αυτό ο δικηγόρος του είχε ενημερώσει τον ανακριτή.

Όπως πρόσθεσε δεν είχε καμία πρόθεση να κρυφτεί και γι΄αυτό χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες, είχε δώσει το όνομά του στο ξενοδοχείο. Πρόσθεσε πως ποτέ δεν είχε πει ότι βρίσκεται στην Αμερική, αλλά αυτή ήταν μια εκτίμηση των δημοσιογράφων.



Μετά τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη έχουν εκτελεστεί τα πέντε από τα επτά εντάλματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και από τη Δευτέρα ανοίγει ο κύκλος των απολογιών.

Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί ο Μάριος Βαρότσης, την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια