Η χώρα μας στο "Top 5" στη φορολογία ακινήτων!

Τα στοιχεία παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Η Ελλάδα στην πρώτη 5άδα στην φορολογία εισοδήματος από ακίνητα
Είμαστε η μόνη χώρα που έχει τρεις διαφορετικούς φόρους όσον αφορά στη φορολόγηση περιουσίας 
Έχουμε το 2ο υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων
Ελλάδα και Ιταλία, οι μόνες χώρες με αντικειμένικες αξίες μεγαλύτερες από τις εμπορικές
Δείτε αναλυτικά όλες τις "διακρίσεις" που έχει η χώρα μας

Πρωταθλητές στην Ευρώπη στην φορολόγηση ακινήτων είναι οι Έλληνες ιδιοκτήτες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 22 χωρών, σε ο,τι αφορά την φορολογία εισοδήματος από ακίνητα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μαζί με την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Γαλλία και το Βέλγιο.

Μάλιστα, στη φορολογία εισοδήματος των νομικών προσώπων από ακίνητα, η Ελλάδα έχει την 2η υψηλότερη φορολόγηση στην Ευρώπη... Πρώτη είναι η Γαλλία.

Όσον αφορά την φορολόγηση της περιουσίας, η χώρα μας έχει κι εκεί "διάκριση" αφού είναι η μόνη που έχει τρεις διαφορετικούς φόρους και μια από τις έξι χώρες που φορολογούν, όχι κάθε ακίνητο, αλλά την αξία αθροιστικά.

Έχουμε το δεύτερο υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων στην Ευρώπη
Όμως οι "διακρίσεις" της Ελλάδας δε σταματούν εδώ... Η χώρα μας έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή φόρου περιουσίας που είναι 2% ετησίως, το δεύτερο υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων που είναι 10%, δηλαδή μετά το Βέλγιο που έχει 12,5%, τον δεύτερο υψηλότερο ΦΠΑ στην οικοδομή που είναι στο 23%, ενώ στις περισσότερες χώρες οι αγοραπωλησίες ακινήτων εξαιρούνται του ΦΠΑ.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες για την επισκευή ή την συντήρηση του ακινήτου για τον φόρο υπεραξίας που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου τους 2014.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών που επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς, γονικών παροχών κλπ. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια