Τρελή σφαλιάρα στην ΑΕΚ από τις χασαποταβέρνες!!!

Τρία ματς μακριά από το ΟΑΚΑ έχει δώσει η ΑΕΚ ως τώρα, μαζί με το σημερινό και μετρά δύο ισοπαλίες και μία νίκη! Η ομάδα εμφάνισε ξανά σήμερα στο Μενίδι συμπτώματα... Καλλιθέας, όταν δύο μήνες πίσω είχε έρθει 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου. Σήμερα, το 1-1 με τον Αστέρα Βάρης στο Μενίδι, βγάζει ξανά στην επιφάνεια κάποια προβλήματα που η ομάδα δείχνει να μη μπορεί να διορθώσει, γεγονός που φέρει ευθύνη και ο Δέλλας... Το «σοκ» όταν φεύγει μακριά από το ΟΑΚΑ, φαίνεται πως είναι μεγάλο. 

Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν χωρίς ψυχή, χωρίς διάθεση, χωρίς πάθος με ένα εκνευριστικό πάσινγκ game χωρίς ουσία να τους χαρακτηρίζει. Μόνο ο Ανάκογλου κινήθηκε πάνω από το... μέτριο. Όλοι οι υπόλοιποι μέτριοι ως κακοί: Άφαντος ο Πλατέλλας, κακός ο Γεωργέας με τον Ρόβα, το ίδιο και ο Σταθάκης, αλλά και ο Γροντής, με τον Πόποβιτς. Ο Ντακόλ σκάραρε με πέναλτι προσπάθησε να μπει σε κάποιες φάσεις, χωρίς ως εκεί, ενώ ο Μπρέσεβιτς έδωσε μάχες, μακριά από τη μπάλα, καθώς σπάνια έφτανε σε αυτόν. Η ΑΕΚ γκρεμίστηκε σήμερα από την κορυφή και ευθύνη τεράστια έχουν οι παίκτες της που δεν σεβάστηκαν ούτε τη φανέλα, ούτε τον κόσμο που πήγε και γέμισε το γήπεδο του Μενιδίου.

Μία φλύαρη ΑΕΚ, χωρίς πάθος και πείσμα μέσα στο γήπεδο, εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και το 0-0 στα πρώτα 45λεπτά, μπορεί να κριθεί κι ως φυσιολογικό. Ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα μη έχοντας τον τιμωρημένο Κορδέρο στη διάθεσή του και ξεκινώντας τον Γεωργέα δεξί μπακ, χρησιμοποιώντας τον Ρόβα με τον Ανάκογλου ως αμυντικά χαφ και τον Σταθάκη με τον Τσιρίλο στα στόπερ. Τα αρχικά του πλάνα όμως γρήγορα άλλαξαν, καθώς μόλις στο 11' ο Ιταλός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Αργυρίου. Ο τελευταίος πήγε δεξί μπακ, ο Ρόβας γύρισε στόπερ και ο Γεωργέας μετακινήθηκε στα χαφ δίπλα στον Ανάκογλου.

Η ομάδα, λοιπόν, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά έδειχνε εγκλωβισμένη. Εγκλωβισμένη στις δικές της προσπάθειες. Ο Γροντής από τα αριστερά και ο Πλατέλλας από τα δεξιά έδειχναν να μη μπορούν να τροφοδοτήσουν με αξιώσεις τους δύο φορ (Ντακόλ και Μπρέσεβιτς), ενώ μόνο ο Ανόκγλου προσπαθούσε περισσότερο να πάρει πάνω του το δημιουργικό παιχνίδι. Από τα πόδια του ξεκινούσαν οι φάσεις, αλλά μέσα σε λίγα μέτρα και προτού φτάσει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, χανόταν.

Με σωστή αμυντική τακτική ο Αστέρας Βάρης είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους, μη επιτρέποντας στην ΑΕΚ να πιέσει με διάρκεια. Φάσεις από την Ένωση χάθηκαν, με κορυφαία εκείνη του 9ου λεπτού με τον Ντακόλ. Από εκεί και πέρα καλές στιγμές για ένα γκολ υπήρξαν, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθούν... κραυγαλέες.

Αντίθετα, ο Αστέρας Βάρης ήταν εκείνος που έχασε τη μεγαλύτερη του πρώτου μέρους, όταν ο Ζώνας βγήκε τετ α τετ με τον Καραγκιολίδη (προτιμήθηκε ως βασικός σήμερα, αντί του Βούρα) στο 35', τον πέρασε όμως στην επιστροφή του ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πριν σκοράρει ο φορ των γηπεδούχων με εντυπωσιακή εκτίναξη πρόλαβε τη μπάλα, σώζοντας την Ένωσης. Κοντολογίς, είδαμε μία ΑΕΚ στο πρώτο μέρος χωρίς πάθος, χωρίς δύναμη, χωρίς μεγάλη διάθεση (είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Αστέρα Βάρης έπεφταν με μεγαλύτερο ζήλο στις προσωπικές μονομαχίες), θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ, όπως θα μπορούσε φυσικά να είχε δεχθεί στη φάση του Ζώνας. Το 0-0 φαινόταν και το πιο λογικό.

Μπήκε δυνατά, σκόραρε, αλλά...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε όπως έπρεπε να παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Για περίπου 15 λεπτά, πίεσε, έτρεξε, έκανε φάσεις, πίεσε και ήρθε και το γκολ... Μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ανάκογλου, που πέρασε 3-4 παίκτες, ανατράπηκε ανατροπή, μέσα στην περιοχή, δόθηκε το πέναλτι με τον Ντακόλ να εκτελεί εύστοχα και στο 55' να κάνει το 0-1 για την ΑΕΚ.

Κι όμως η ΑΕΚ, μετά το γκολ, αντί να φορτσάρει ακόμα περισσότερο και να καθαρίσει το παιχνίδι, «πάτησε» πάνω στο υπέρ της σκορ και έριξε το ρυθμό της. Στο 66' ο Δέλλας, πέρασε τον Πόποβιτς στη θέση του Μπρέσεβιτς αλλάζοντας και το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Γύρισε τον Γεωργέα» «κόφτη», με εσωτερικά χαφ τους Γροντή και Ανάκογλου, τοποθετώντας τον Πόποβιτς και τον Πλατέλλα στα άκρα και τον Ντακόλ μοναδικό προωθημένο. Η απόφαση αυτή του προπονητή είχε λογική (να βάλει δηλαδή τρεις παίκτες στο κέντρο), όμως δεν βοήθησε γενικά και ο Πόποβιτς.

Η ΑΕΚ λοιπόν, άνευρη, χωρίς δημιουργική ουσία, μπορεί να μην πιεζόταν από τον αντίπαλό της όμως ήταν τόσο κακή που έκανε... δώρο το 1-1 στο 84'! Η φάση του γκολ για τον Αστέρα Βάρης ξεκινάει από λάθος του Γεωργέα στο κέντρο, ο οποίος χάνει τη μπάλα από... υπερβολική σιγουριά (απαγορεύεται τέτοιο λάθος από έναν παίκτη με την εμπειρία του), στην πορεία ο Ρόβας δεν μπορεί να καθαρίσει τη φάση και ο Σταθάκης κάνει το πιο κρίσιμο λάθος δίνοντας στην ουσία πάσα στον Ζώνας που σκοράρει.

Το ματς, όπως γίνεται αντιληπτό, έγινε... ροντέο στο φινάλε. Η ΑΕΚ πίεσε, έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ντακόλ, κέρδισε κάποια κόρνερ, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Η ομάδα πέταξε άλλους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα (συνολικά τέσσερις!) και δείχνει να μην μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της, μαζί φυσικά με την κορυφή...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ: Ούσιος, Πλίτσης, Σκουρλής, Σχίζας, Κόπελας, Μίχος, Φουστέρης, Παπαδημητρόπουλος, Ζώνας (92' Σινάνης), Ανδρεαδάκης, Καζάντζης (78' Κωβαίος)

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης (90' Τσεβάς), Τσιρίλο (11' Αργυρίου), Σταθάκης, Ρόβας, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (66' Πόποβιτς)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια