Θέμα ωρών το ξεπούλημα του Αστέρα προς 380 - 400 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική αξία του υπερβαίνει τα 5 δισ......

Το πάρτι συνεχίζεται με τα κοράκια να απλώνουν τα νύχια τους πάνω από τη χώρα μας παίρνοντας τζάμπα όλα τα φιλέτα της Ελληνικής γης.

Μετά τον Ο.Π.Α.Π. ήρθε η σειρά του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης να δοθεί σε κάποιον ¨φίλο" επενδυτή.

Όπως βλέπεται και στην φώτο όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι γης δίνεται ουσιαστικά τζάμπα για 400 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική αξία, βάση μελετών διεθνούς εταιρίας εκτιμήσεων ανέρχεται σε 5 δισ ευρώ. 
Όποιος βάλει υπογραφή γιαυτό το έγκλημα θα είναι υπόλογος στον Ελληνικό λαό.

Στα 380 - 400 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται η προσφορά για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, με τρεις πλέον επενδυτές από Ελλάδα, Αμερική, Τουρκία, και σχήμα αραβικών συμφερόντων.
Σήμερα αναμένονται οι οριστικές προτάσεις των τριών επενδυτών που πέρασαν στην τελική φάση για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που αποσφραγίστηκαν την Παρασκευή.

Το τελικό τίμημα θα κινείται στην περιοχή των 380 με 400 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ ''περιμένουν'' πως το τελικό τίμημα θα κινείται στην περιοχή των 380 με 400 εκατ. ευρώ, για το 90% της Αστήρ Παλλάς χωρίς να υπολογίζονται τα δάνειά της.

Ο πλειοδότης θα αναδειχθεί το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, καθώς σήμερα οι υποψήφιοι επενδυτές θα καταθέσουν τις βελτιωμένες προσφορές τους αλλά θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες εγγυητικές επιστολές.

Μάχη Ελλήνων Αμερικανών Τούρκων και Αράβων επενδυτών
Το τελικό μπρα ντε φερ γίνεται από τα εξής τρία επενδυτικά σχήματα:

- Την Plepi Holdings, στην οποία συμμετέχουν ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Προσωπικός φίλος του Σαμαρά) (του Costa Navarino) και Σαουδάραβες μεγιστάνες που ελέγχουν τον όμιλο Olayan

- Την AGC, πίσω από την οποία βρίσκονται 6 Άραβες επενδυτές και ο τουρκικός όμιλος Dogus

- Την κοινοπραξία Colony Capital Acquisitions με τη Dolphin Capital Investors Ltd του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.Αξίζει να σημειωθεί πως η Colony Capital Acquisitions Ltd αποτελεί επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα το Λος Άντζελες και διαχειρίζεται συνολικά επενδύσεις αξίας 52 δισ. δολαρίων

Πιο συγκεκριμένα, δεν έφτανε στη συγκυβέρνηση να ξεπουλήσει τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το διαμάντι της Μεσογείου έναντι πινακίου φακής διέπραξε και νέο έγκλημα.

Με τις ψήφους των συνδυασμών που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης στη Βουλιαγμένη για να πάρει και επιπλέον δωράκι όποιος αποκτήσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Δηλαδή αν μέχρι τώρα λέγαμε ότι η πώληση με 350 εκατομμύρια ευρώ για ένα μοναδικό ακίνητο αξίας άνω των 2 δις είναι ξεπούλημα, φανταστείτε τι γίνεται τώρα που αυξάνεται και ο συντελεστής δόμησης και πενταπλασιάζεται η αξία του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σενάρια για real estate project, με ανέγερση πολυτελών κατοικιών, με γκρέμισμα υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων (ακόμα και για τις τρεις!) και άλλες τέτοιες σχετικές προβλέψεις.

Εκτός από το συγκρότημα του Αστέρα, οι επενδυτές θα αναλάβουν την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης, που πέρασε πρόσφατα στην Αστήρ Παλλάς, καθώς και παραλίας 2.100 μέτρων (συν την παραλία του Αστέρα, που φτάνει τα 1.600 μέτρα ακτογραμμή).

Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται ο χώρος του Αστέρα και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Αφροδίτη. Η εισφορά του ακινήτου των 117 στρεμμάτων, που ανήκει στον ΕΟΤ (που περιέρχεται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ), θα γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου της Αστήρ Παλλάς.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα είτε να διατηρήσει τα υφιστάμενα κτήρια (bungalows), είτε να τα κατεδαφίσει προκειμένου να κατασκευάσει παραθεριστικές κατοικίες!

Στην περίπτωση που κατεδαφιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις, στη θέση των bungalows μπορούν να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 5.300 τετραγωνικών μέτρων. Αν κατεδαφιστεί και το συγκρότημα Arion Resort and Spa, τότε μπορούν να κατασκευαστούν κατοικίες συνολικής επιφάνειας 8.600 τ.μ.! Οι χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή, που είναι γνωστής ως Αστέρας Βουλιαγμένης (και έτσι και σε όμορες εκτάσεις όπως της Εκκλησίας), μεταβάλλονται σε ζώνη τουρισμού - αναψυχής, αλλά διατηρείται ο συντελεστής δόμησης στο 0,20% και το ποσοστό κάλυψης στο 10%.

Σημειώνεται πως «πακέτο» δίδονται και τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας του Αστέρα (έως το 2022) και της μαρίνας για περίοδο 40 ετών (από τον Οκτώβριο του 2012).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια