Τσίπρας: καταθέτει τροπολογία για πάγωμα πλειστηριασμών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014

Η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει να απαγορευτεί απολύτως η μεταβίβαση δανείων από ελληνικές τράπεζες σε κερδοσκοπικά funds

Το διπλό στόχο της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και την απαγόρευση της μεταβίβασης κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά funds εξυπηρετεί η κατάθεση σχετικής τροπολογιας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νομοθετική πρωτοβουλία θα προωθηθεί άμεσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου με θέμα «η ώρα της ελληνικής οικονομίας». 

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσίπρας, «το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνάει στα χέρια κερδοσκόπων». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τραπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας».

Οπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δύο σκέλη:
Α) θα παρατείνει την ημερομηνία αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και
Β) απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων που συνήφθησαν μεταξύ Ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδας και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμ'ατων προς τρίτους καθώς κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια