Τα έκανε όλα ο Ολυμπιακός και 3 γκολ και 3 πέναλτι και πρόκριση στους 16

Ο Ολυμπιακός στα αστέρια με τον Σαβιόλα να τα κάνει όλα, να πετυχαίνει δυο γκολ και να στέλνε την ομάδα του στους «16». Απίθανο ματς με την αδιάφορη Αντερλεχτ να τα παίζει όλα για όλα, τον Ολυμπιακό να χάνει δυο πέναλτι, να κερδίζει τρεις αποβολές, αλλά στο τέλος να στέλνει τους φιλάθλους του στον... Παράδεισο. Ο Βάις μπορεί να αστόχησε από την άσπρη βούλα, ήταν εξαιρετικός, ο Κάμπελ έκανε σούπερ εμφάνιση, ο Ολαϊτάν σαν να έπαιζε χρόνια στη διοργάνωση, ενώ ο Ρομπέρτο όταν χρειάστηκε έδειξε τις τεράστιες ικανότητές του. Το 3-1 έδωσε στους Πειραιώτες το μαγικό χαρτάκι κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο έναν εξαιρετικό κύκλο στους ομίλους της διοργάνωσης. Στις 16 του μήνα η καρδιά των Πειραιωτών χτυπά στην Ελβετία, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό στον δρόμο για τα προημιτελικά.

Ετσι έπαιξε
Δεν προέβη σε αλλαγές ο Μίτσελ, με τον Ολαϊτάν να παίρνει θέση βασικού εισπράττοντας τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο, δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας και στο κέντρο οι Σιόβας, Μανωλάς. Ο Σάμαρης μπροστά από τα δυο στόπερ, με τον Μασάντο δίπλα του. Ο Φουστέρ στο δεξί άκρο, ο Κάμπελ αριστερά και ο Ολαϊτάν με τον Σαβιόλα στην επίθεση, με τον Αργεντίνο να είναι πιο πίσω.

Οπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, έβγαλε νεύρο και στο πρώτο τέταρτο είχε καλές φάσεις. Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι απείλησαν και μάλιστα ζήτησαν πέναλτι, όταν από σέντρα του Χολέμπας και σουτ του Κάμπελ η μπάλα βρήκε το χέρι του Ν'Σακαλά. Στο 5' ο Σαβιόλα από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 13' η εκτέλεση του Μασάντο κατέληξε μόλις άουτ.

Η Αντερλεχτ μετά το τέταρτο κατάφερε να κλείσει διαδρόμους, δεν έχανε τις δεύτερες μπαλιές της και σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία του Ολυμπιακού κρατούσε εύκολα το μηδέν στην άμυνά της. Οι ερυθρόλευκοι πάντως όταν άρχισαν να έχουν κίνηση στο παιχνίδι τους ανέβασαν και ταχύτητα. Ετσι, στο 33' Σαβιόλα και Φουστέρ συνδυάστηκαν άψογα, ο Αργεντίνος βγήκε φάτσα με το γκολ, αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό.

Η εκδίκησή του πάντως άμεση και στην επόμενη φάση κατάφερε να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό στο σκορ. Ο Μασάντο έκλεψε τη μπάλα, το σουτ του Φουστέρ βρήκε σε σώματα και ο Σαβιόλα με διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Προτό. Ωστόσο, τα χαμόγελα κράτησαν μόλις έξι λεπτά, η... τραγική λειτουργία της άμυνας έφερε την ισοφάριση. Από κόρνερ των Πειραιωτών, η Αντερλεχτ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Σαλίνο ξεχάστηκε, ο Πραέτ μοίρασε για σιγουριά στον Κλίεναστ που πάγωσε το «Καραϊσκάκης» για το 1-1.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά, το γήπεδο - φωτιά και ο Ολυμπιακός στο 49' βρέθηκε... έντεκα βήματα από το γκολ! Ο Κάμπελ έκανε το σουτ, ο Κουγιατέ προσπάθησε να σώσει με βουτιά, έδιωξε με το χέρι και ο Σαβιόλα βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ωστόσο, ψύχραιμος ήταν ο Προτό που απόκρουσε το πέναλτι που ήταν και το δεύτερο χαμένο του Αργεντινου.

Μέσα ο Βάις - φωτιά στο «Καραϊσκάκης»

Η αποβολή του Κουγιατέ έφερε τον Βάις στο γήπεδο και τον Μασάντο στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός πίεσε και στο 59' από προσπάθεια του Ολαϊτάν από τα αριστερά, σουτ του Φουστέρ και ιδανικό τελείωμα του Σαβιόλα ήρθε το 2-1 που σήκωσε τον Πειραιά στο πόδι!! Ο Μίτσελ αντικατέστησε στο 61' τον σκόρερ του, με τον Ντομίνγκες να παίρνει θέση στο ματς για την καλύτερη κυκλοφορία. Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι, τον απόλυτο έλεγχο, αλλά είχε και κενά στην άμυνα. Από την αδράνεια στα μετόπισθεν, ο Ζιλέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ρομπέρτο έκανε τεράστια επέμβαση κρατώντας όρθια την ομάδα του.

«Τείχος» ο Προτό!
Ο Βάις ήταν ορεξάτος και σε μια από τις επελάσεις του έβαλε πολύ δύσκολα στον Ν' Σακαλά που τον έκοψε με... πέναλτι. Ο Σλοβάκος πήρε τη μπάλα, την έστησε στην άσπρη βούλα, αλλά ο Προτό... πάγωσε το γήπεδο με την επέμβασή του. Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ομάδα που έχανε δυο πέναλτι σε ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το χειρότερο ήταν πως η Αντερλεχτ πήρε τα πάνω της. Οι Βέλγοι βήκαν μπροστά και στο 73' έχασαν  καλή ευκαιρία, αλλά τη σουτάρα του Ζιλέ έδιωξε εντυπωσιακά ο Ρομπέρτο. Ο Προτό ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και στο 81' κατάφερε να την κρατήσει στο κόλπο, αφού έσωσε στην προσπάθεια του Ολαϊτάν.

Οι Πειραιώτες με 20 προσπάθειες, 14 σουτ εντός στόχου και 62% κατοχή μπάλας παρουσιάζονταν αγχωμένοι, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα πάνω τους. Ωστόσο, στο 88' ο Ν' Σακαλά ανέτρεψε τον Βάις λίγο πριν ο Σλοβάκος βρεθεί μια ανάσα από το γκολ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Τη λύση πάντως έδωσε ο Βάις, τα τρεξίματά του έκαναν τη διαφορά και στις καθυστερήσεις κέρδισε το τρίτο πέναλτι και την αποβολή του Προτό. Ο Τσόρι κόντρα στον Μίτροβιτς δεν είχε πρόβλημα και το 3-1 έστειλε πανηγυρικά τους Πειραιώτες στα αστέρια!

Μan of the match: 
Ο Σαβιόλα τα έκανε όλα, σήκωσε το βάρος της επίθεσης και με τα δυο τέρματα που πέτυχε έστειλε ουσιαστικά την ομάδα του στ' αστέρια. Μεγάλο ματς από τον Αργεντίνο, ο οποίος... διόρθωνε τα λάθη του με τέρματα. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 13' έφερε το πρώτο τέρμα και το χαμένο πέναλτι ακολούθησε το δεύτερο γκολ. Μπορεί να βγήκε στο 61' για λόγους τακτικής, αλλά τα δυο τέρματα ήταν η μεγάλη βάση για την πρόκριση.

Στο ύψος τους: 
Σούπερ ο Κάμπελ, εξαιρετικός ο Βάις, ο Φουστέρ, ο Ολαϊτάν, ο Τσόρι, αλλά και ο Ρομπέρτο, ο οποίος σε δυο φάσεις έσωσε τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, στους κορυφαίους του ματς και ο Προτό, έπιασε δυο πέναλτι, σε αρκετές περιπτώσεις νίκησε τους «ερυθρόλευκους», ενώ στο τέλος αποβλήθηκε, αφού μόνο έτσι θα μπορούσε να σταματήσει τον Βάις.

Αδύναμος κρίκος: 
Η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να κράτησε τον Μίτροβιτς μακριά από την εστία του, αλλά στη φάση του γκολ έχει τεράστια ευθύνη, αφού από την αδράνειά της ήρθε η ισοφάριση.

Γκάφα: 
Τα δυο χαμένα πέναλτι... Ο Σαβιόλα σε μια κρίσιμη στιγμή δεν είχε ψυχραιμία και αστόχησε, ενώ όταν έκαιγε η μπάλα ο Βάις δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός μετά την Ντόρτμουντ και τη Μπορντό έγινε η τρίτη ομάδα της διοργάνωσης που αστοχεί σε δυο πέναλτι.

Το στραγάλι: 
Ο Βόλφγκανγκ Σταρκ δεν φοβήθηκε να βγάλει την κάρτα από το τσεπάκι και να δείξει την άσπρη βούλα χωρίς δισταγμό. Ο Γερμανός ήταν σίγουρος για τις αποφάσεις του σε ένα ματς με πολλές φάσεις.

Ο Ολυμπιακός είχε το κίνητρο, αλλά η αδιάφορη Αντερλεχτ έπαιξε με το καλημέρα για να κερδίσει. Ο κόσμος, το πάθος, ο Σαβιόλα και η κλάση των Πειραιωτών έφεραν την πολυπόθητη πρόκριση, έστω και αν ήρθε με... άγχος. Τι έφταιξε σε αυτό; Τα δυο χαμένα πέναλτι που αν έμπαιναν θα έδιωχναν την πίεση! Ο Ολυμπιακός δίκαια στους «16» και τη Δευτέρα περιμένει τον αντίπαλο!

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53’ Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61’ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88’ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Άντερλεχτ: Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72’ Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53’ Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83’ Τίλεμανς), Μίτροβιτς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια