ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΙ !!! Στολίδι η Αγιά Σοφιά! "Το γήπεδο ανήκει στην ΑΕΚ" (VIDEO)

Συγκίνηση, εικόνες μνήμες και ένα εντυπωσιακό βίντεο μέσα από το οποίο έγινε η παρουσίαση των σχεδίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 34.000 θέσεις υπολογίζεται ότι θα έχει η "Αγιά Σοφιά".
Όλοι ήταν εκεί για να θυμηθούν το παρελθόν και να δουν εικόνες από το μέλλον της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας και το όνειρο του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει πραγματικότητα.

Στην παρουσίαση δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες της Αγιάς Σοφιάς ενώ έγινε και ανάλυση των δεδομένων. Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά που θα έχει το γήπεδο αλλά και το χρονδιάγραμμα.

Τα χαρακτηριστικά του γηπέδου

Προϋπολογισμός: 65 εκατομμύρια ευρώ
Θέσεις: 32.000-34.000
Σουίτες: 40
Πύλες εξόδου: 30
Φωτεινοί πίνακες: 2
Θέσεις πάρκινγκ: 1500 υπόγειες και υπαίθριες

Το χρονοδιάγραμμα του γηπέδου:

30/11/2013: Τελική έγκριση του Έργου από το Δήμο και τεχνικός έλεγχος από ΓΓΑ
15/12/2013: Θεσμική οργάνωση έργου
10/02/2014: Έκδοση οικοδομικής άδειας
30/04/2014: Δημοπράτηση του έργου
... 2014: Έναρξη κατασκευής
2015-16: Ολοκλήρωση του έργου

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος ενώ το παρών έδωσαν μεγάλες μορφές της ΑΕΚ, παίκτες της ομάδας και πολλοί φίλαθλοι οι οποίοι έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε:

"Οι ιδρυτές της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Θα το χτίσουμε μόνοι μας και μαζί. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην ΑΜΚ. 

Το σύνθημά μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχυρούς ιδιοκτήτες χρειάζονται οι εταιρείες και η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί.

Τιμάμε αυτούς τους ανθρώπους που μας παρέδωσαν ζωντανή την ΑΕΚ. Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοί μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι πολύ περισσότερο από μία ομάδα και το γήπεδό της δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Το νέο μας γήπεδο εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας μας και τη βυζαντινή της προέλευση.

Μετά την καταστροφή έρχεται πάντα η αναγέννηση. Κι αυτή τη φορά τα τείχη που θα προστατεύσουν την ομάδα μας θα είναι υψηλά και απόρθητα. Το κάστρο αυτό θα είναι απόρθητο."

Tο Οικουμενικό Πατριαρχείο μέσω του Μητροπολίτη Δράμας έστειλε μήνυμα αλλά και την πρόθεσή του:  "Να βάλει τον πρώτο θεμέλιο λίθο, γι΄ αυτό και θα καταθέσει στο λογαριασμό της Δικέφαλος ΑΕ το ποσό των 50.000 ευρώ."

Δείτε απόσπασμα από το 20λεπτο βίντεο όπως το δημοσιεύει το AEK365

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια