Δίκη "Πυρήνων της φωτιάς": «Είμαστε αντάρτες πόλεων» φώναζαν Μιχαηλίδης kai Ρωμανός.

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των έξι που κατηγορούνται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν συλληφθεί μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Η έναρξη της δίκης είχε ένταση, με τον Γιάννη Μιχαηλίδη, τον «Τοξοβόλο» του Συντάγματος και τον Νίκο Ρωμανό να δηλώνουν αναρχικοί, αντάρτες πόλεων και ενάντια στο σύστημα και να επιτίθενται φραστικά στους δικαστές.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης δεν είχε συνήγορο για να δείξει πως δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία – Του όρισε δικηγόρο το δικαστήριο Και οι δυο δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει ποια απόφαση θα πάρει το δικαστήριο κι αν θα τους καταδικάσουν αφού, όπως είπαν, επανειλημμένα οι δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι.

Εκτός από τους Μιχαηλίδη και Ρωμανό, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται επίσης οι Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

Μιχαληλίδης, Ρωμανός, Πολίτης και Μπουρζούκος είχαν συλληφθεί την 1η Φεβρουαρίου του 2013 στο Βελβεντό της Κοζάνης μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε μετά τη διπλή ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 
Ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπολοίπων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια