Οι τούρκοι θέλουν να ανασύρουν από το Αιγαίο το f-16 και την σορό του πιλότου του, που έπεσε το 1996 ανοιχτά της Χίου....

Η τουρκική εφημερίδα Vatan αποκαλύπτει πως το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αποφάσισε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέλκυσης της σορού του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, όπως και του αεροπλάνο του που κατέπεσαν στα ανοιχτά της Χίου κατά την διάρκεια αερομαχίας με ελληνικά μαχητικά στις 8/10/1996.

«Τερματίζεται ο πόνος 17 ετών» είναι ο τίτλος της εφημερίδας και αναφέρει πως « θα βγει η σορός του Ναίλ Ερντογάν από
το αεροσκάφος που είχε πέσει το 1996 στο Αιγαίο. Η κόρη του Εβρίμ τονίζει πως «θα “τελειώσει η νοσταλγία μου”».

Η υπόθεση της πτώσης του τουρκικού F 16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 κατά τη διάρκεια αερομαχίας με ελληνικά μαχητικά έρχεται ξανά στην επικαιρότητα,μέσω της κόρης τους τούρκου πιλότου που χάθηκε
Η Εβρίμ Ερντογάν-κόρη του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, έστειλε επιστολή στον Αμντουλάχ Γκιουλ με 10.000 υπογραφές που ζητούσαν την εύρεση του αεροσκάφους και τις σορού.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως «ο πρωθυπουργός (Eρντογάν) έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες. «Το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό.».
Το ερώτημα πάντως είναι σε ποιο ακριβώς σημείο του Αιγαίου θα γίνουν οι έρευνες καθώς ο τούρκος υπουργός όπως και η εφημερίδα μιλούν για το Αιγαίο και δεν αναφέρουν τίποτα πως το τουρκικό αεροσκάφος είχε πέσει ανοιχτά της Χίου.
Η υπόθεση της σορού του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν ήρθε στην επικαιρότητα με τη χρήση από την Τουρκία του ερευνητικού σκάφος Ναυτίλος. Μετά την ανεύρεση από το Ναυτίλος του καταρριφθέντος από την Συρία αεροπλάνου και των πιλότων το 2012.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ελληνικό περιοδικό είχε γράψει πως το τουρκικό F-16 είχε καταρριφθεί από ελληνικά μαχητικά Mirage-200.

Βέβαια οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι το αεροπλάνο τους το κατέρριψαν τα Ελληνικά μαχητικά μετά και την μαρτυρία του δεύτερου πιλότου που διασώθηκε.
Κάτι τέτοιο βέβαια, ποτέ δεν αποδείχτηκε.
onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια