Όταν ο Σαρκοζί επιτέθηκε στον Παπανδρέου: Είσαι ένας γ@.μη..νος ψυχοπαθής!

Ένα απίστευτο παρασκήνιο μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται γνωστό μέσα απαπανδρεπό το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.
Ο πρώην ισπανός πρωθυπουργός στα απομνημονεύματά του, τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου πριν τη Σύνοδο του G20, στις Κάννες, το Νοέμβριο του 2011, από τους ευρωπαίους ηγέτες για το δημοψήφισμα που είχε αποφασίσει.

Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο του με τίτλο «To Δίλημμα» (El Dilema), αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters, φήμες θέλουν τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επιτίθεται φραστικά στον Παπανδρέου ουρλιάζοντας ότι με την απόφασή του θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Σαρκοζί, σε έξαλλη κατάσταση, προσπάθησε να ανέβειο στο τραπέζει πατώντας με το ένα πόδι στην καρέκλα του αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, ενώ φώναζε στον Παπανδρέου «Είσαι ένας γ@....νος ψυχοπαθής!».

"Ο Παπανδρέου είναι μ@λ@κ@ς, ένας πραγματικός μ@λ@κ@ς"
Εκείνη την εποχή στα διεθνή ΜΜΕ είχαν διαρρεύσει τα περί επίθεσης του Σαρκοζί στον Παπανδρέου. "Ο Παπανδρέου είναι μ@....ς, ένας πραγματικός μ@@@@ς", φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Canard Εnchaine.

"Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά... Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας;", δήλωνε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. 1. Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου
    Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
    Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας. Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
    Τον ευγενή άνθρωπο που δεν ανταπέδωσε ούτε μία ύβρη στο ποτάμι της συκοφαντίας που δέχεται, τον αγωνιστή που πάλεψε και παλεύει για μια Ελλάδα καλλίτερη. Για μια Ελλάδα με μέλλον , όραμα και ελπίδα !
    Τον πολιτικό που αγωνίζεται για ιδέες και οράματα με σεβασμό για όλους και αυτοσεβασμό πρωτόγνωρο για την Ελληνική πολιτική ιστορία.
    **Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.
    Γιώργο,
    η Ελλάδα χαμογελά, οι Έλληνες ελπίζουν ξανά.
    Η Ιστορία σε περιμένει να συνεχίσεις το έργο σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pano, parlez vous francais?
    «ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Ν. ΣΑΡΚΟΖΙ».
    Αντάμωσαν πάλι οι… παλιόφιλοι (Π. Καμμένος και Χ. Ζώης) !! «ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Ν. ΣΑΡΚΟΖΙ». Pano, parlez vous francais?

    Αντάμωσαν και πάλι σήμερα οι… παλιοί φίλοι, Πάνος Καμμένος και Χρήστος Ζώης. Ο δεύτερος, αφού… ρώτησε τους ψηφοφόρους του (έτσι το λένε τώρα…) ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο αριστεροδεξιοκεντρώο μόρφωμα Καμμένου. Είναι, όμως –όπως είπαμε- παλιοί φίλοι. Και δεν ήτανε μαζί μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο «Σωματείο Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί», του οποίου υπήρξαν… ιδρυτικά μέλη.
    Μαζί με τον αντιπρόσωπο των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντή της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας κι έναν μεσίτη όπλων –σύμφωνα με ένα «περίεργο» δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, στις 29/04/2007, που θα παραθέσουμε παρακάτω.

    Κατά… διαβολική σύμπτωση, οι δύο σημερινοί… φανατικοί αντιμνημονιακοί εθνοσωτήρες, είχαν την εποχή εκείνη θέσεις που είχαν σχέση με την εθνική άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα! Άντε μετά να.....πείσεις τυχόν … κακόβουλους «νεοναζιστές» ότι επρόκειτο (ασφαλώς!) περί μιας ακόμη συμπτώσεως. Τέλος πάντων, εμείς δε θα σχολιάσουμε το δημοσίευμα, θα το παραθέσουμε και θα το αφήσουμε στην κρίση των πραγματικά ανεξάρτητων Ελλήνων αναγνωστών μας:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. “Οι εντιμότατοι φίλοι του Νικολά Σαρκοζί.

      Των ΒΑΣ. ΣΙΟΥΤΗ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

      Τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό», Ανρί Λερουά, μεσίτης οπλικών συστημάτων και οι βουλευτές της Ν.Δ., Χρ. Ζώης (μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών; Είναι και οι τέσσερις ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy).

      Η σχέση Σαρκοζί-Ντασό είναι μια κλασική ιστορία παράλληλων σχέσεων: Ο Σερζ Ντασό, πρόεδρος του ομίλου «Dassault Aviation», είναι γερουσιαστής του UMP (του κόμματος Σαρκοζί), ενώ ο γιος του, Ολιβιέ Ντασό, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί. Τόσο στενός, μάλιστα, ώστε στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο Σαρκοζί ανατέθηκε η δύσκολη υπόθεση ξεκαθαρίσματος της κληρονομιάς των Ντασό.

      Στην οικογένεια ανήκει και η μεγαλύτερη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, η «Figaro», η οποία πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές δούλεψε εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας του Σιράκ, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για τον Νικολά.

      **Ο Α. Λερουά, διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα και πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Σαρκοζί, έχει άλλη άποψη: «Πρόκειται, για μία συναρπαστική προσωπικότητα. Εμένα μου αρέσει που δεν μιλάει σαν πολιτικός. Δεν μασάει τα λόγια του».

      – Είστε όμως πρόεδρος στον Σύλλογο Φίλων Σαρκοζί και ταυτόχρονα διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ενός τύπου ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο αυτές θέσεις;

      «Η “Ντασό” είναι μια ιδιωτική κι όχι κρατική εταιρεία. Είμαστε στο έτος 2007, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του. Έχω, άλλωστε, συνεργάτες που είναι σοσιαλιστές. Είμαστε μια εταιρεία με διεθνή παρουσία, αλλά πλέον δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα αεροσκάφη τύπου Φάλκον…», είναι η απάντησή του.

      **Εκτός από τα «Φάλκον», βέβαια, ο όμιλος παράγει και τα μαχητικά «Ραφάλ», για τα οποία ασκείται έντονο πρέσινγκ στην ελληνική κυβέρνηση. Πέρυσι μάλιστα ο υπουργός Άμυνας είχε συναντήσει τη γαλλίδα ομόλογό του, Αλιό Μαρί, συνοδεία του βουλευτή Χρ. Ζώη. Η εφημερίδα «Φιγκαρό» ήταν εκείνη που έσπευσε τότε να γράψει ότι θέμα της συνάντησής τους ήταν η ενδεχόμενη αγορά των γαλλικών μαχητικών.

      **Σε επικοινωνία της «Κ.Ε.» με τον Χρ. Ζώη, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο κλαμπ Φίλων του Σαρκοζί, αρνήθηκε όμως ότι γνωρίζει τον Ανρί Λερουά: «Μπήκα στο κλαμπ μόνο επειδή είμαι πρόεδρος της ελληνογαλλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας».

      Ο ίδιος ο διευθυντής της «Ντασό», ωστόσο, μιλώντας στην «Κ.Ε.» τον διαψεύδει: Δηλώνει ότι γνωρίζει τον βουλευτή της Ν.Δ. καθώς αμφότεροι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.

      * Συμπέρασμα. Αν την επόμενη Κυριακή στη Γαλλία επικρατήσει ο δεξιός υποψήφιος κάποιοι φίλοι του στην Αθήνα θα πανηγυρίσουν περισσότερο από αρκετούς Γαλάτες…

      Διαγραφή
  3. Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

    «Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες.
    Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.
    Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ.
    Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.
    Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
    Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
    Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.
    Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΠΑΙΝΕΙ….
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ο μεγάλος Λένιν έλεγε στους συντρόφους του: «όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος»...
    Αυτή η σοφή κουβέντα, κυριαρχεί εκατοντάδες χρόνια στη λαϊκή μας θυμοσοφία , δημιουργώντας ενεργά αισθητήρια προσοχής και προειδοποίησης, ώστε σήμερα να το γνωρίζουμε όλοι μικροί και μεγάλοι.
    Κι είναι ‘’ευχής έργον’’ η Ελληνική εθνική συμπεριφορά του τότε Πρωθυπουργού, απέναντι στις άθλιες μεθοδεύσεις τόσο των Ευρωπαίων , όσο και των Ελλήνων αντιδημοκρατών.
    Σήμερα , ορισμένοι, αντί να αισθάνονται περήφανοι για την Ελληνική συμπεριφορά τον αγώνα, την υπερπροσπάθεια και την απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, στους ελεεινούς δυνάστες των λαών, εν τούτοις τα παραβλέπουν και εκφράζονται ‘’οπαδικά-ποδοσφαιρικά’’ σε θέματα μείζονος εθνικής σπουδαιότητας και σημασίας για την μελλοντική τα΄υχη της πατρίδας μας.
    Φαίνεται ότι έχουν μήνει μα τις ναμνηστικές φωτογραφίες του ‘’Έλληνα’’ ..Σαρκοζί με τον εξ ίσου ..Έλληνα Κώστα Καραμανλή.
    Περιττό να θυμηθούμε, την τιμητική βράβευση του Σαρκοζί προς τον Πάνο Καμμένο, που μας άφησε άναυδους τόσο για την..τιμή όσο και για τον λόγο.
    Αλήθεια, τι προσέφερε ο Πάνος στη Γαλλία και τον παρασημοφόρησαν και μάλιστα τόσο επίσημα??? Ποτέ δεν μάθαμε εκτός από μερικές σκόρπιες κουβέντες των ΜΜΕ για ‘’Σαρκοζική εκπροσώπηση ..Γαλλόφιλων εκφραστών’’.
    Άραγε μήπως πρέπει να μάθουμε σήμερα τους λόγους???
    Λογικά θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση, αν είναι και για το καλό μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.