Ολόκληρη η προκήρυξη της εκτέλεσης....

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του Α. Γέροντα, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου.

Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη
σε στικάκι USB και ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».

Στις 16.50 άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο των πεσόντων, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Συντάκτης του zougla.gr πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα όπου υπήρχε ο φάκελος με το USB. 

(Το σημείο όπου βρέθηκε η σακούλα με το φάκελο και το USB)

Η προκήρυξη έχει τίτλο «Ανάληψη ευθύνης εκτέλεσης Νεοναζί» και χωρίζεται σε έξι θεματικές ενότητες.

Ο συντάκτης ξεκινά με ένα απόφθεγμα του Μπουαναβεντούρα Ντουρρούτι, Ισπανού αναρχικού ο οποίος σκοτώθηκε «τον Νοέμβριο του 1936 στην Μαδρίτη κατά την διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τους φασίστες του Φράνκο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αφού γίνεται σαφές ότι η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τονίζεται επίσης, ότι «είναι αφιερωμένη στο απαξιωμένο προλεταριάτο από την Αφρική και την Ασία, στον κάθε μετανάστη που λοιδορείται, που είναι διαρκής ρατσιστικός στόχος για να αποτελεί το φτηνό εργατικό δυναμικό».

Ο συντάκτης αναφέρει ότι επέλεξαν να χτυπήσουν απλά μέλη της Χρυσής Αυγής και όχι Βουλευτές για να στείλουν το μήνυμα ότι στόχος τους θα είναι από εδώ και πέρα οποιοσδήποτε πολίτης συντάσσεται με τη Χρυσής Αυγή.

«Όσοι τους πλησιάζουν δεν έχουν άλλοθι τις πελατειακές σχέσεις, είναι ναζιστές, έχουν τον όρκο του χίτη, υμνούν την χούντα και θα τους αντιμετωπίσουμε ως εχθρούς του λαού. Οι «παραπλανημένοι» ψηφοφόροι, αυτή η συντηρητική λουμπεναρία με την αστική ηθική, πλέον δεν έχει κανένα άλλοθι».

Στοχοποιούν την Ελληνική αστυνομία «γιατί από κοινού και κατ’ εξακολούθηση συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή ως ομοούσιοι φασίστες - προστάτες και σκυλιά του κεφαλαίου. Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν», ενώ κάνουν λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, των συνθηκών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα «για να μην χρεωθούν οι μπάτσοι -κατ’ επέκταση και ο ίδιος πολιτικά- τη δολοφονία».

Μέσα από την προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης καλούν τους αντιφασίστες σε ένοπλο αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα, χωρίς να απολεστεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι».

Στη συνέχεια ο συντάκτης αναφέρεται αναλυτικά στις επιθέσεις για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί μέλη της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «το να ανήκει κάποιος σε μια τέτοια εγκληματική οργάνωση όπως η Χ.Α. είναι αυτόματα συνεργός αν όχι και ο ίδιος φυσικός αυτουργός».

Χαρακτηρίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο «ΚΥΠατζή», γίνεται δύο φορές αναφορά στον Μάκη Βορίδη ενώ ο συντάκτης κάνει λόγο για γκεμπελική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε περί κίνδυνου πραξικοπήματος. «Από τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, τις υπόγειες και σκοτεινές συζητήσεις σε συνωμοτικούς κύκλους, μέχρι και την αυτοτελή κατάληψη της εξουσίας από την Χρυσή Αυγή, αυτές οι «διαρροές» στο αποτέλεσμά τους θωρακίζουν την εξουσία και εξυγιαίνουν το προσωπείο της», γράφει χαρακτηριστικά.

Στην προκήρυξη εμφανίζουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ως «έναν σημαντικό χρηματοδότη της Χ.Α.» και κάνουν αναφορά και στον αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου Τ. Μιχαλόλια.

Στη συνέχεια γίνεται μια πολιτική αναδρομή από το 1974 και μετά με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα – χαρακτηρίζουν συναγωνιστής της Χ.Α τον Καρατζαφέρης και «συμπαραστάτη» τον Μαρκογιαννάκη.

(Ο φάκελος με το USB)

Επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, στον υπουργό Οικονομικών αλλά και σε οικονομικούς παράγοντες της χώρας γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ εκπροσωπείται -έχει επιλέξει για επικοινωνιακή εμπροσθοφυλακή- τους καραφασίστες Βορίδη, Κρανιδιώτη, Γεωργιάδη, Δένδια. Υπερασπιστές της οικονομικής πολιτικής και σε πλήρη σύμπνοια οι Προβόπουλος, Δασκαλόπουλος. Διορισμένος και εγκάθετος αναμεταδότης αυτής της πολιτικής της τρόικας, ο υπουργός οικονομικών Στουρνάρας».

Κάνει μάλιστα λόγο για «κοινό αγώνα Ν.Δ και Χρυσής Αυγής»: «Σοβαρή Χρυσή Αυγή έχουμε και λέγεται Ν.Δ. Ευρωπαϊκό φασισμό έχουμε και ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Η Ν.Δ. με τη Χ.Α. συνεργάζονταν, συνέπιπταν και αλληλοτροφοδοτούνταν από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Ν.Δ και Χ.Α έχουν κοινή πολιτική ατζέντα και τους ίδιους εχθρούς».

Στο προτελευταίο μέρος της προκήρυξης ο συντάκτης αναφέρεται στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την οικονομική κρίση ενώ αναφέρεται και στην άνοδο της ακροδεξιάς σε χώρες της Ευρώπης.

Κλείνοντας υπάρχει σαφής επίθεση και κατά της αριστεράς την οποία χαρακτηρίζει «αφομοιωμένη στο σύστημα επίσημη αριστερά της καρπαζιάς που χρόνια τώρα μιλάει για «προβοκάτορες» και «σκοτεινά κέντρα ανωμαλίας» και που δεν απέτρεψε ούτε αντιστάθηκε στο ελάχιστο στη χούντα των συνταγματαρχών» ενώ στο τέλος της προκήρυξης υπάρχει το σύνθημα «φωτιά και τσεκούρι – πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών».





























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια