Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος!

Επιτέλους, ένα πραγματικά ευχάριστο γεγονός: Στις αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν ολοταχώς τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, τους οποίους  θα εγκαινίαζε ο κύριος Σουφλιάς το 2009! Κατά τα λοιπά, η έξοδος στις αγορές, ο ερχομός των πετρελαϊκών κολοσσών, η επιδρομή των Ρώσων επιχειρηματιών και ο κατακλυσμός της αγοράς από Αμερικανούς επενδυτές λαμβάνει
χώρα όχι στη χώρα μας αλλά στη σφαίρα της φαντασίας μας. 

Μόνο ένας παρανοϊκός επενδύει σε μία χώρα που ουδείς γνωρίζει το φορολογικό της καθεστώς και ούτε φυσικά τις ορέξεις της γραφειοκρατίας της. Τώρα, αφού ο κύριος Στουρνάρας απαξίωσε τις περιουσίες μας και ανακάλυψε ότι εγκαταλελειμμένα γιαπιά και χορταριασμένα οικόπεδα παράγουν φορολογητέο εισόδημα, ετοιμάζει και νέο νομοσχέδιο για να φορολογήσει την υπεραξία των μετοχών με 15%, ώστε να βάλει ταφόπλακα και στο πτώμα του ελληνικού χρηματιστηρίου. 
Κατά τα άλλα, ευαγγελίζεται μία ανάπτυξη που μόνο αυτός βλέπει, γιατί οι 30.000 άνεργοι του Οκτωβρίου που προστέθηκαν στα εκατομμύρια ανέργων και νεόπτωχων δεν συμμερίζονται τα οράματά του. 
Όπως φυσικά δεν τα συμμερίζονται και όλοι εκείνοι που θα χάσουν τα σπίτια τους – ας πρόσεχαν αυτοί και οι τράπεζες όταν τα υπερτιμολογούσαν - και συγχρόνως θα συνεχίσουν να οφείλουν το μέρος του δανείου τους, που πιθανόν να μην καλύπτεται από την αξία του σπιτιού.

Πολυτεχνείο και πανεπιστήμιο κλειστά, γιατί έτσι το αποφάσισαν οι πρυτάνεις της κοινωνίας του πνεύματος (!), οι οποίοι στηρίζουν τους επαγγελματίες συνδικαλιστές  και, αδιαφορώντας για το μέλλον της νεολαίας, απαιτούν από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να τους διαθέτει η πτωχεύσασα  Ελλάδα στρατιές «ειδικών» για να τους ανοίγουν τις αίθουσες διδασκαλίας και για να τους απεγκλωβίζουν από τα ασανσέρ!!! 

Προσκαλέσαμε την τρόικα, ξέθαψαν οι άνθρωποί τους χιλιάδες «σκελετούς» που κρύβαμε και μας φταίνε επειδή δεν είμαστε εις θέση ούτε καν να κάνουμε μία ανεκτή διαχείριση της μιζέριας μας. Απηύδησαν και θέλουν να φύγουν! Ούτε μία φορά δεν ήμαστε προετοιμασμένοι και συνεπείς με τις διαρθρωτικές αλλαγές που είχαμε συμφωνήσει, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι οι συμφωνίες με την τρόικα έχουν την ίδια ισχύ με τις προεκλογικές συμφωνίες που κάνουν με τον λαό. 

Σημείωση
Πίστευα, ότι η πρόταση μομφής ίσως ήταν μία ευκαιρία να ακούσουμε καμιά σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, ή έστω να δούμε κάποια πολιτική αντιπαράθεση. Το μόνο που είδαμε ήταν μάλλον μία προσωπική βεντέτα και προσκλήσεις σε μονομαχία του τύπου: O Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος! (Ψάχνουν για τον νικητή. Τον ηττημένο τοv γνωρίζουν όλοι: Είμαστε όλοι εμείς).

 Παύλος Παπαδάτος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια