Δεν τους ένοιαζε η ταυτότητα των θυμάτων αλλά τους ήθελαν μόνο νεκρούς....

Στο μικροσκόπιο των αρχών η μηχανή του βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς.
Θεωρείται σίγουρο πως είχαν συνεργούς.
Τα δυο σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική για τον τρόπο δράσης τους.
Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.
Για “επαγγαλματίες εκτελεστές” που ήταν “διαβασμένοι” και γνώριζαν πολύ καλά το στόχο τους αλλά και τη χρήση του όπλου, μιλούν στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οπως λένε χαρακτηριστικά, “δεν τους ένoιαζε η ταυτότητα των θυμάτων τους, ήθελαν μόνο νεκρούς”.

Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τη μηχανή που βρέθηκε χθες στο ρέμα της Χελιδονούς στην Κηφισιά. Οι δράστες την έριξαν μέσα στο νερό προκειμένου να εξαφανίσουν τυχόν γενετικό υλικό. Το γεγονός ότι το ρέμα της Χελιδονούς βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία υποδεικνύει ότι οι δυο εκτελεστές δεν έδρασαν μόνοι τους αλλά είχαν σίγουρα και συνεργούς οι οποίοι τους παρέλαβαν από το σημείο που πέταξαν τη μηχανή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν όλοι μαζί.

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια:

Το πρώτο είναι οι συνεργοί των δραστών να τους παρακολουθούσαν από την αρχή της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, μέχρι να σιγουρευτούν πως το σχέδιο τους ολοκληρώθηκε.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι δράστες να είχαν ραντεβού με την ομάδα υποστήριξης στο ρέμα της Χελιδονούς στη Κηφισιά όπου πέταξαν τη μηχανή για να τους παραλάβουν μετά τη δολοφονία.

Η αντιτρομοκρατική έχει στη διάθεσή της το βίντεο ντοκουμέντο της ψυχρής δολοφονίας η οποία διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο δράστες έφτασαν με τη μηχανή στη λεωφόρο Ηρακλείου και ο ένας από αυτούς πλησίασε και πυροβόλησε πρώτα τον 29χρονο Αλέξανδρο οποίος αμέσως μόλις χτυπήθηκε από τις σφαίρες λιποθύμησε. Έτσι ο εκτελεστής θεώρησε πως ο 29χρονος έπεσε νεκρός και γι' αυτό και δεν του έριξε και τη χαριστική βολή. 

Ήθελαν 4 νεκρούς

Στη συνέχεια, πυροβόλησε και τους άλλους δυο, τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη και τον 22χρονο Μανώλη Καπελώνη, οι οποίοι είχαν την πλάτη γυρισμένη και δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν. Μάλιστα, ο εκτελεστής αφού τους πυροβόλησε στο θώρακα τους έριξε και τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Ο 29χρονος Αλέξανδρος που τραυματίστηκε και ο 4ος χρυσαυγίτης που έτρεξε να κρυφτεί και γλίτωσε από θαύμα, είδαν τους δράστες και πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ένιωσε τις σφαίρες κυριολεκτικά να παιρνούν ξυστά από δίπλα του κι έτρεξε να κρυφτεί δεν είναι σε ψυχολογική κατάσταση καλή, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει κατάθεση. Θεωρείται όμως μάρτυρας κλειδί που θα δώσει σημαντικά στοιχεία στις έρευνες των αρχών. Στη συνέχεια, οι δράστες διαφεύγουν με τη μηχανή από το στενό της οδού Γρηγορίου Αυξεντίου και μέσα από στενά και όχι κεντρικούς δρόμους φτάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς όπου πετούν τη μηχανή και τους παραλαμβάνουν οι συνεργοί τους. Μάλιστα οι κάμερες τους έχουν καταγράψει στο σημείο της δολοφονίας όπου ο εκτελεστής φαίνεται να φοράει καπέλο τύπου τζόκεϊ. 

Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μετέβη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια