Θεοδώρα Τζάκρη: «Έχασε» το υπουργείο και καταψήφισε την κυβέρνηση

Υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου με δύσκολες σχέσεις με τον κ. Γιάννη Ραγκούση, πολιτική φίλη του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και έχοντας συνεχώς κριτική στάση απέναντι στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική των τελευταίων τριών χρόνων, η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδωρα Τζάκρη ήταν η "αντάρτισσα" της χθεσινής βραδιάς. Οι διαρροές
από την Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούσαν αμέσως μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ πως "αργά ή γρήγορα θα προκαλούσε την αποχώρησή της". 






Μέχρι και την ώρα που είπε το "ναι" δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη επικοινωνία με το στενό περιβάλλον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος επιχείρησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί της μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Έτσι, καθώς οι ώρες περνούσαν την Κυριακή, και η κυρία Τζάκρη δεν ερχόταν σε επαφή με το κόμμα, η υποψία του "αντάρτικου" είχε γίνει βεβαιότητα.

Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής Πέλλας, ενώ προηγούμενα είχε εκλεγεί νομαρχιακή σύμβουλος στον νομό της. Το 2009 ορκίζεται υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό τον κ. Γιάννη Ραγκούση.

Οι σχέσεις της με τον κ. Ραγκούση πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Όσο βρίσκονταν μαζί στο υπουργείο ο δικός της απαιτητικός χαρακτήρας συγκρούστηκε αρκετές φορές με την συγκεντρωτική στάση του πρώην υπουργού. Αποκορύφωμα των κακών σχέσεών τους υπήρξε η προετοιμασία για τον σχεδιασμό του Καλλικράτη. 

To ερώτημα που πλανάται τώρα είναι προς τα πού θα "κατευθυνθεί" η κυρία Τζάκρη. Κάποιοι "βλέπουν" να κατευθύνεται προς την Κουμουνδούρου, μόνο που κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο δεδομένου ότι έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνιακά νομοσχέδια.

Η κυρία Τζάκρη πέρα από την πολιτική της πορεία, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα με τις ενδυματολογικές της επιλογές. Τα ακριβά ρούχα, οι επισκέψεις σε επώνυμα μαγαζιά του Κολωνακίου και το εκεντρικό της χτένισμα απασχόλησαν αρκετά πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων. Στα πολυάριθμα υπουργικά συμβούλια του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου αποτελούσε θέμα συζήτησης και η ίδια δεν έκρυβε την αυταρέσκειά της. Μέχρι την αποχώρησή της από την κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν προσεκτική στις δηλώσεις της, αμέσως μετά όμως ξεκίνησε να δημοσιοποιεί διαφωνίες, εντός και εκτός κομματικών οργάνων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια