Από το νέο έτος κόβονται και άλλα φάρμακα και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν περισσότερο.

Και ο υστερικός βιβλιοπώλης πανηγυρίζει για το μνημόνιο.
Α ρε καραμήτρο που το παίζεις και υπουργός, αν δεν είχες γυναίκα τη Μανωλίδου ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς δεν θα σε ήξερε.

Τελικά οι περικοπές στη χώρα μας  δια χειρός τρόικας και κυβέρνησης δεν είναι αναίμακτες καθώς αργά και σταθερά διαπιστώνεται ακόμη και μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης. Τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν καθώς η η κυβέρνηση μετά από σχετικές πιέσεις της τρόικας θα μειώσει κι άλλο τη φαρμακευτική δαπάνη κατά σχεδόν 400 εκατ. Ευρω. Κραυγή αγωνίας από όλους τους παράγοντες των φαρμάκων
Το δράμα για τους Έλληνες ασθενείς φαίνεται πως μόλις τώρα αρχίζει καθώς το νέο έτος κόβονται κι άλλο τα χρήματα της δημόσιας δαπάνης για τα φάρμακα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν ενώ από την άλλη θα έχουν και τον κίνδυνο να μη βρούνε φάρμακα εξαιτίας της απόσυρσης σκευασμάτων από την αγορά λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ άλλα και νέων κουρεμάτων.

Για πρώτη φορά όλοι οι παράγοντες του φαρμάκου, φαρμακοβιομηχανίες (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) , ασθενείς, φαρμακοποιοί (πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος) αλλά και γιατροί (πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος) ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουν δραματική έκκληση στην κυβέρνηση και την τρόικα να μην κόψει περαιτέρω τη φαρμακευτική δαπάνη. 

Άλλωστε τα σχέδια είναι ξεκάθαρα. Το 2013 η δαπάνη θα κλείσει στα 2,371 δις ενώ το 2014 η δαπάνη θα συρρικνωθεί στα 2 δις ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι και οι ασθενείς θα επιβαρυνθούν άλλα και οι εταιρείες είναι πιθανό να αποσύρουν τα φάρμακα τους. 

Φαρμακοβιομηχανίες ,ασθενείς και γιατροί έκαναν έκκληση η δαπάνη να φθάσει έστω στα 2, 25 δις ώστε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν τα βασικά τους φάρμακα. 

" Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να το δεχθεί. Όταν μάλιστα το προσδόκιμο επιβίωσης σταδιακά μειωμένα στη χώρα μας από τα 81 έτη που ήμασταν πέσαμε στα 78 έτη" επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρησιακών Ελλάδος Κώστας Φρουζής. 

"Θα είναι ντροπή  να έχουμε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην μπορούμε να βρούμε φάρμακα" σημείωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ) Δημήτρης Δέμος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια