Ο Νότης, οι εξωγήινοι και εμείς...

Σύμφωνα με τον Νότη Σφακιανάκη, τους ανθρώπους τους έχουν φτιάξει εξωγήινοι. Καθόλου κακή άποψη. Υπάρχουν και χειρότερες εκδοχές. Ο Λιακόπουλος έχει πει μερικές από αυτές. Θα μείνουμε στον καλλιτέχνη όμως. Τον άκουσα με την φωνή του να λέει την προαναφερόμενη εκδοχή και να την ενισχύει με διάφορα επιχειρήματα. Και επειδή θέλω να μεταφέρω πιστά όσα πιστεύει, τα γράφω λέξη προς λέξη: «Όταν θέλουμε να κάνουμε μια ευχή, γιατί κοιτάμε προς τα πάνω; Γιατί είναι οι Θεοί και ο μέγιστος Θεός (σ.σ. νομίζω εννοεί τον Δία, αλλά δεν βάζω στοίχημα!)... Είναι και αυτοί οι οποίοι πέταγαν παλαιότερα και πέταγε κεραυνούς λέιζερ ο Δίας και ο άλλος ο Ερμής με τη φτερωτή αμαξα, όλοι αυτοί σαφέστατα ήταν εξωγήινοι, τι θα ήταν;».

Αυτόν τον άνθρωπο, που βλέπει εξωγήινους και τον Δία να πετάει κεραυνούς λέιζερ, τον παίρνουμε στα σοβαρά. Και παλαιότερα όταν ελεγε διάφορες φιλικές προς τους νεοναζί αρλούμπες και τώρα που τις επανέλαβε, προκαλώντας την αποχώρηση της Βανδή από το "σχήμα"! Ποιό "σχήμα"; Από αυτά τα σχήματα που εκπροσωπούν ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης μουσικής κουλτούρας (ή υποκουλτούρας;) στη χώρα μας. Τα σχήματα τα οποία επισκέπτονται χιλιάδες νεοέλληνες, καταθέτοντας χιλιάδες ευρώ και ακόμα περισσότερες χιλιάδες λουλούδια. Δεν είμαι σίγουρος οτι εκδίδονται και χιλιάδες αντίστοιχες αποδείξεις.

Ας επιστρέψουμε στον καλλιτέχνη όμως. Η διένεξη Σφακιανάκη-Βανδή κέρδισε πολλές χιλιάδες λέξεις και στο διαδίκτυο, αλλά και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Σχεδόν πρώτη είδηση παντού. Η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά, έμοιαζε, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, σαν μια μικρή λεπτομέρεια. Το ίδιο και οι πλημμύρες με τις ανθρώπινες απώλειες στη Ρόδο. Το διαδίκτυο, είχε Σφακιανάκη- Βανδή να παίζει. Να κυριαρχεί και μάλιστα με περίσσιο πάθος. Και τις περισσότερες φορές, με σοβαρό τρόπο. Ο πρώτος, δεν αντιμετωπίσθηκε ως γραφικός (όπως και είναι), ώστε ν' απαξιωθούν και οι φιλοναζιστικές του απόψεις, αλλά σαν να μιλάει κάποιος σοβαρός τύπος. Και η δεύτερη, παρ' ότι έκανε το αυτονόητο και είναι προς τιμή της να διαχωρίσει την θέση της από έναν τέτοιο τύπο, εμφανίσθηκε ως σύγχρονη πασιονάρια. Κάτι δεν πάει καλά;

Και αν το θέμα αυτό το βάζω ερωτηματικά, υπάρχει ένα δεύτερο για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά. Αναφέρομαι σε μια δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και της οποίας το κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι ούτε η μικρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ (την οποία προβάλλουν τα φιλικά προς αυτόν μεσα ενημέρωσης), ούτε η "πρωθυπουργισιμότητα Σαμαρά" (για την οποία επιχαίρουν οι απέναντι). Αλλά ένα εφιαλτικό ποσοστό της τάξης του 10% στην εκτίμηση ψήφου για την "Χρυσή Αυγή"!

Με τους μισούς βουλευτές και τον αρχηγό της υπόδικους για κακουργήματα και με δεδομένη την συμμετοχή της σε δολοφονίες ανθρώπων, εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μεγάλη επιρροή στην κοινωνία. Επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν, πως οι νεοναζιστές ήρθαν σ' αυτή την κοινωνία για να μείνουν. Δεν είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει πως οι οπαδοί της αναθάρρησαν και η αρχική υποχώρηση των ποσοστών της, επανήλθε. Δεν υπάρχει το στοιχείο της συγκυρίας. Τρίτο κόμμα σ' αυτή τη χώρα, είναι το νεοναζιστικό. Παγιωμένη κατάσταση. Με αυτή την κατάντια μας μάλλον επρεπε να ασχοληθούμε ιδιαίτερα (αλλά δεν το κάνουμε) και όχι με τον Νότη που βλέπει φτερωτές άμαξες με εξωγήινους Θεούς επάνω...



Γιάννης Παντελάκης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια