Ο Γλέζος ζητά κατάργηση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Μακεδονίας

Μιλώντας στη Βουλή, ο Μανώλης Γλέζος στη διάρκεια επερώτησης του κόμματος του για την Υγεία, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, τάχθηκε εκ νέου υπέρ του εσωτερικού δανεισμού για την κάλυψη του χρέους, ενώ πρότεινε
και την κατάργηση «άχρηστων», όπως είπε, υπουργείων, για την εξοικονόμηση πόρων, κι έφερε ως παράδειγμα τα υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το Μακεδονίας – Θράκης.
Χρειάζεται πράγματι στα δημόσια οικονομικά ένας εξορθολογισμός… «Να καταργηθούν άχρηστα υπουργεία. Τι χρειάζεται το υπουργείο Βορείου Ελλάδος; Ας τα αφήσουμε όλα αυτά, είναι αστειότητες! Τι χρειάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, που καταργεί τη Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα! Ένα σωρό υπουργεία να είχαν καταργηθεί θα είχαν βρεθεί τα λεφτά» είπε με νόημα.

«Είπατε να κλείσουμε δυο υπουργεία… Άρα να απολύσουμε τους υπαλλήλους» σχολίασε με νόημα ο υπουργός Υγείας, ενώ «καυτηρίασε» και την πρόταση Γλέζου για εσωτερικό δανεισμό: «επιμένετε στο θέμα…, έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Περιμένω να μας πείτε πως θα κάνετε τον εσωτερικό δανεισμό. Θα είναι μερική δήμευση καταθέσεων; Θα είναι μερική δήμευση μισθών και συντάξεων; Από πού και με ποιο ποσοστό; Να ξέρει ο πολίτης πριν φτάσει στην κάλπη τι του προτείνετε ακριβώς» τόνισε με νόημα.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης επετέθη με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει προτάσεις για την υγεία που να μπορούν να υλοποιηθούν και στον αντίποδα, εξήρε την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου… «Όποιος σηκώνετε στο βήμα και λέει πράγματα και δεν λέει πως θα βρούμε τα λεφτά είναι ψεύτης ή πολιτικός απατεώνας! Ο κ. Γλεζος ήρθε και είπε στο βήμα ότι δεν υπάρχουν έτοιμα λεφτά. Κύριοι καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα» σημείωσε.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε επίσης η αποστροφή του Μανώλη Γλέζου πως «η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Υγείας αποτελεί μια λύση…», ώστε να εξευρεθούν πόροι για τον ευαίσθητο αυτό τομέα, φράση που επίσης προκάλεσε τα θετικά του Άδωνη Γεωργιάδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια